Foto: Jack Konings

Geslaagde actie voor buurt-AED in Hof van Steenbergen

STEENBERGEN - Na de geslaagde actie van de Koevering, is ook de actie om geld op te halen voor een Automatische Externe Defibrillator (AED) in Hof van Steenbergen geslaagd. De buurtbewoners hebben met hulp van de gemeente Steenbergen het totaal daarvoor benodigde bedrag opgehaald.


Een AED is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Initiatiefnemer voor de komst van een AED in Hof van Steenbergen, Kees-Jan Langenberg, zegt het hartverwarmend te vinden om te zien hoe betrokken mensen zijn.

De actie startte begin december. Langenberg: "Binnen drie weken is een fors bedrag bij elkaar gebracht om dit mogelijk te maken. Buiten de bijdrage van de gemeente van 250 euro hebben verschillende mensen tussen de 5 en 110 euro per persoon gedoneerd. Omdat dit niet alleen buren zijn, maar ook bewoners uit
omliggende straten ken ik niet iedereen persoonlijk."

De initiatiefnemer is de donateurs dan ook enorm dankbaar. "Onze wijk is hiermee weer een stuk veiliger. Ik hoop dat de geslaagde acties op de Koevering en hier een stimulans zijn voor andere buurten."

Elk jaar krijgen zo'n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70 procent van de gevallen vindt zo'n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen zes minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief