Winnares Corrie Nieuwkoop en juryvoorzitter Barry Jacobs.
Winnares Corrie Nieuwkoop en juryvoorzitter Barry Jacobs. (Foto: Marjolein Brouwers)

Corrie Nieuwkoop wint voorleeswedstrijd voor VoorleesHelden

DINTELOORD - De eerste voorleeswedstrijd voor volwassenen, georganiseerd door Bibliotheek Het Markiezaat en de VoorleesExpress, is gewonnen door Corrie Nieuwkoop uit Dinteloord. Wethouder Barry Jacobs, voorleeskampioen Mees Tempelaars en bibliotheekmedewerker Saskia Bousie riepen haar uit uit tot eerste VoorleesHeld van het Markiezaat. Corrie las een fragment voor uit Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt.


Naast Nieuwkoop streden Carla de Vos, Margreet van Herwijnen, Monique Mortiers, Leo Schunck, Heidi Iriks, Marleen Hermans, René Elfring en Martine Westenbroek om de felbegeerde titel. Ze lazen een fragment voor uit hun favoriete boek voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar.

De aanwezige fans genoten met volle teugen van de spannende, mooie en grappige fragmenten van onder andere De Griezels, De konijnenkeuteldropfabriek, Kikker in de kou en Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft.

Omdat het niveau hoog én de verschillen klein waren tussen de voorlezers, hadden de juryleden het niet makkelijk. Ze beoordeelde hen op hun intonatie, voorleestempo, keuze van het fragment, emoties en tempowisselingen. Het was natuurlijk ook belangrijk, dat de voorlezers het publiek konden boeien. Corrie Nieuwkoop scoorde hierop het hoogst. Ze bracht de typetjes in het boek met haar stemgeluid en manier van voorlezen echt tot leven.

Zij wist de titel VoorleesHeld 2019, een VoorleesCape, een beker én de eeuwige roem in de wacht te slepen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief