Foto: Politie

Verplichte vergunning voor autoverhuurbedrijven in gemeente Steenbergen

STEENBERGEN - De gemeenten Steenbergen, Roosendaal en Moerdijk gaan autoverhuurbedrijven verplichten om voortaan een vergunning aan te vragen. Dat gebeurt om autoverhuurbedrijven met slechte bedoelingen te weren. 


Uit diverse politieonderzoeken is gebleken dat, in bepaalde gevallen, eigenaren en medewerkers van autoverhuurbedrijven verbonden bleken te zijn aan criminele organisaties. Zo verhuurden ze speciaal geprepareerde auto's met verborgen ruimten voor het vervoer van drugs, wapens of geld. Ook ontdekte de politie dat criminele kopstukken rondreden in peperdure huurauto's. Het ging om mensen die geen officieel inkomen hadden en de huur van de dure auto cash betaalden.

In de strijd tegen ondermijnende criminaliteit zijn de Algemene Plaatselijke Verordeningen (APV's) van de gemeenten in het politiedistrict De Markiezaten recent aangepast dan wel worden ze  aangepast. Daardoor is het mogelijk om een vergunningstelsel voor zogenaamde risicobranches in te stellen. Het gaat daarbij om gevoelige branches die criminaliteit faciliteren en/of gebruikt worden voor witwaspraktijken. De gemeenten kunnen op deze manier de goedwillende bedrijven onderscheiden van de kwaadwillende bedrijven. De autoverhuurbranche is de eerste branche waarvoor zo'n vergunningplicht komt.

Naar verwachting volgen dit jaar ook de andere gemeenten binnen het politiedistrict De Markiezaten met een vergunningplicht voor de autoverhuurbranche. 

FOTOSERIESVacatures

Commercieel Bladmanager

Budel

Greenkeeper

st.Michelsgestel

Fruitplukkers

Woensdrecht

Facturist

Baarle-Nassau

Teamleider Klantenservice

Etten Leur

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief