Drie jaar onderhoud aan atletiekbaan in aanloop naar blijvende oplossing

STEENBERGEN - Om tijd te hebben om te werken aan een permanente oplossing, wordt de atletiekbaan in Steenbergen de komende drie jaar door de gemeente zodanig onderhouden dat deze geschikt is voor trainingen en wedstrijden.


De toplaag van de atletiekbaan is ruim tien jaar oud en aan vervanging toe. Ook de onderlaag van de baan is niet meer in goede staat en moet ook vernieuwd worden.

Volgens sportwethouder Esther Prent betekent de renovatie van de baan inclusief de onderlaag een forse investering voor de gemeente Steenbergen. "Wij willen daarom graag de verschillende mogelijkheden die er zijn eerst goed onderzoeken met de inzet van experts op dit terrein. Daar is tijd voor nodig en daar gaan we de komende periode aan werken." Ondertussen kunnen de leden van atletiekvereniging Diomedon rustig gebruik maken van de baan.

De atletiekbaan wordt grondig gereinigd en oneffenheden worden hersteld. Ook wordt de belijning opgehaald en worden scheuren dichtgemaakt. Verder zal het zand in de springbakken worden vervangen, net als de werpschijven. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief