.
. (Archieffoto: Wijnand Nijs)

Burgemeester sluit woning na aantreffen drugs

WELBERG - Burgemeester Ruud van den Belt heeft vrijdag een woning aan de Kapelaan Kockstraat 13 in Welberg voor een periode van drie maanden gesloten.


In de woning werden op zondag 17 februari door de politie stoffen voor de productie van GHB (harddrugs) en een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.

"Het schakelbord in de meterkast stond op het punt van doorbranden", aldus de burgemeester. "Een levensgevaarlijke situatie waarmee de bewoner niet alleen zichzelf, maar ook de omwonenden in gevaar heeft gebracht. Bovendien staat de woning in de buurt van een basisschool. De risico's die productie van en handel in drugs met zich meebrengen zijn niet te overzien", zo motiveert Van den Belt de sluiting van de woning voor drie maanden.

Het nieuwe artikel 13b in de Opiumwet maakt het sinds 1 januari van dit jaar mogelijk om een pand te sluiten als er sprake is van zogenaamde voorbereidingshandelingen. Vanwege de hoeveelheid aangetroffen stoffen en de combinatie hiervan is er sprake van strafbare voorbereidingshandelingen tot het produceren van harddrugs. De woning is tot 19 juli 2019 gesloten.  

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief