Foto: Defensie

Hoge koninklijke onderscheiding voor inwoner van gemeente Steenbergen

STEENBERGEN - Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft dinsdag een hoge koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Emile van Duren, inwoner van de gemeente Steenbergen.  


Luitenant-generaal Van Duren werd op het terrein van de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau met zwaarden. Dat gebeurde bij een ceremonie ter gelegenheid van de overdracht van het Defensie Ondersteuningscommando door Emile van Duren aan luitenant-generaal Mario Verbeek.

De inwoner van de gemeente Steenbergen heeft in de afgelopen vier decennia een belangrijke stempel gedrukt op de Nederlandse krijgsmacht. Hij heeft werkzaamheden verricht voor onder meer het project vervanging F-16, de ISAF-missie in Afghanistan, de doorontwikkeling van het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de internationale samenwerking op het terrein van Defensie. De hoge onderscheiding komt hem dan ook toe, aldus defensieminister Ank Bijleveld. "Vanwege uw ongelofelijke inzet voor Defensie in de afgelopen 39 jaar, de verbindingen die u steeds weer wist te leggen, en de vernieuwende manier waarop u in al uw functies te werk ging", sprak zij.

Burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen was dinsdag ook aanwezig bij de ceremonie. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief