Foto: Pixabay

Burgemeester heeft geen goed woord over voor strooiers van punaises op parcours Roparun

STEENBERGEN/DINTELOORD - Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen heeft geen goed woord over voor de mensen die maandag punaises strooiden op het parcours van de Roparun in de kernen Steenbergen en Dinteloord.


"Ik kan er gewoon met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die dit verzinnen. Wat een ontzettend laffe actie", aldus Van den Belt in een verklaring. Als gevolg van de actie liep een aantal teams vertraging op vanwege de lekke banden die het gevolg waren van het strooien van de punaises. Na een korte omleiding konden de deelnemers het parcours weer vervolgen.

"Gelukkig overheerste de positieve sfeer maandagmorgen en hebben we als gemeenschap de deelnemers een warm welkom kunnen geven", vervolgt de burgemeester. "Ik maak een heel diepe buiging voor alle sportievelingen die meedoen aan deze loop om zo een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker. In het bijzonder ben ik heel trots op de deelnemende teams uit onze eigen gemeente." 

Van den Belt brengt zelf later deze week een bezoek aan het Prinses Máxima Centrum in Utrecht waar kinderchirurg Kees van de Ven uit Steenbergen kinderen met kanker behandelt. Met het bezoek wil de burgemeester hem een hart onder de riem steken.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. In teamverband halen deelnemers geld op voor mensen met kanker. Elk team bestaat - naast een aantal lopers - uit minimaal twee fietsers die voor begeleiding zorgen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief