Foto: Gemeente Steenbergen

Steuntje in de rug voor mantelzorgers

STEENBERGEN - Met ingang van vandaag kunnen mantelzorgers in de gemeente Steenbergen zichzelf verwennen met een klein cadeau of iets lekkers. De gemeente heeft dinsdag een bedrag van 50 euro gestort op de Mantelzorgpas 'Samen in Steenbergen' van inwoners die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg.


 "Elk jaar storten we een bedrag van 50 euro op de pas. Hiermee kunnen mantelzorgers iets leuks voor zichzelf kunnen kopen", aldus wethouder Koos Krook. "Onze waardering voor mantelzorgers is weliswaar niet in geld uit te drukken, maar is vooral bedoeld als blijk van waardering en een steuntje in de rug. Want dag in dag uit voor iemand anders zorgen is ingrijpend en heeft een grote impact op je eigen leven."

Samenwerking

De mantelzorgpas is een samenwerking tussen de gemeente en lokale winkeliers en ondernemers. Mantelzorgers kunnen de pas bij diverse ondernemers in onze gemeente besteden. De deelnemende winkeliers zijn te vinden op https://sameninsteenbergen.nl. Op deze site is ook te lezen hoe mensen in aanmerking kunnen komen voor de pas. Naast de financiële bijdrage, organiseert de gemeente samen met Steunpunt Mantelzorg elk jaar rondom de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november een leuke activiteit om mantelzorgers te bedanken voor hun inzet. Op dit moment zijn er 577 inwoners die als mantelzorger geregistreerd staan bij het Steunpunt Mantelzorg in Steenbergen. 

4 miljoen

Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis. Op dit moment zijn zo'n 4 miljoen mensen in Nederland met hulp bezig voor iemand in de omgeving. Soms gaat het om een wekelijks praatje, om ondersteuning bij het invullen van de belastingpapieren, om een ritje naar de huisarts of het ziekenhuis. Maar vaak ook gaat het om intensieve zorg waarbij het leven van mantelzorgers in het teken van de ander komt te staan.

Wilt u contact met Steunpunt Mantelzorg Steenbergen? Dat kan op de Fabrieksdijk 6 in Steenbergen, maar u kunt ze ook telefonisch en per mail bereiken. Coördinator is Joyce Joosen. Telefoon 0167-750 850 of mail naar mantelzorg-stb@wijzijntraversegroep.nl

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief