Foto:

Opfrisbeurt CentrumHaven Dinteloord komt dichterbij

DINTELOORD - Aannemer KWS gaat in opdracht van de gemeente Steenbergen deze zomer werkzaamheden uitvoeren voor het project Herinrichting CentrumHaven Dinteloord. De inwoners rondom de CentrumHaven hebben afgelopen week een brief ontvangen over de werkzaamheden die deze zomer gaan plaatsvinden.


Het gebied rond de haven krijgt een flinke opfrisbeurt en het recreëren rond de haven wordt verbeterd. Dit is onderdeel van de Ruimtelijke visie CentrumHaven Dinteloord die - middels online enquêtes en een regiegroep bestaande uit bewoners, ondernemers, leden van de dorpsraad en adviseurs - is gemaakt voor en door Dinteloord.

Gelijktijdig

KWS is maandag 15 juli al gestart met de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Afgelopen week is het bouw- en opslagterrein ingericht. Naast deze voorbereiding zal KWS in de vakantieperiode nog geen werkzaamheden uitvoeren. De werkzaamheden zijn gepland na de zomervakantie, van maandag 12 augustus tot en met vrijdag 4 oktober. KWS probeert zoveel mogelijk werkzaamheden in een korte periode uit te voeren door diverse werkzaamheden en fasen gelijktijdig uit te voeren. Op die manier wordt getracht de overlast tot een minimum te beperken. Er worden werkzaamheden uitgevoerd aan de kade zuidoost, de havenkom, Havenweg en de Molendijk (inclusief kruispunt). Het tijdelijk afsluiten van de Havenweg zal naar verwachting de meeste hinder opleveren. Alle verkeer zal omgeleid worden. Omwonenden ontvangen tijdens de klus regelmatig een brief met daarin alle details over de werkzaamheden, omleidingsroute en de eventuele hinder. Daarnaast kunnen alle inwoners de ontwikkelingen volgen via de KWS App. Hierop plaatst KWS alle actuele informatie en kunnen inwoners vragen stellen. Ook worden wegafsluitingen en andere actuele informatie gedeeld met inwoners via de website en Facebookpagina van de gemeente Steenbergen.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief