Column Ruud van den Belt: ‘Laatste keuze’: Samen 2019 goed beginnen!

  Column

Nog een paar dagen maar en we gaan 2018 alweer achter ons laten. Wat er in onze gemeenschap zoal gebeurd is afgelopen jaar, kunt u lezen in deze krant. Voordat we over de drempel stappen, is het niet alleen een goede gewoonte, maar ook belangrijk om even de tijd te nemen voor een terugblik. Waarbij ik van harte hoop dat er voor u meer hoogte- dan dieptepunten zijn geweest. Meer dierbare dan droevige herinneringen. Meer momenten van geluk dan van verdriet. Meer zomerse dagen dan ooit, daarvan hebben we sowieso mogen genieten met z'n allen.


U herinnert zich misschien dat ik 2018 in het teken van 'keuzes maken' heb gesteld. Dat had in het bijzonder te maken met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart, die gelukkig niet onopgemerkt voorbijgingen. In vergelijking tot vier jaar geleden, maakten meer inwoners de keuze om hun stem uit te brengen én werden de huidige raadsleden allemaal met voorkeurstemmen gekozen. Zij kunnen zich dus zonder uitzondering echte volksvertegenwoordigers noemen, maar om voeling te houden met wat er in onze samenleving leeft, is onder meer het participatieplatform Ikpraatmee in het leven geroepen. Ook u kunt op deze manier laten weten wat u van bepaalde ontwikkelingen in onze gemeente vindt. Wij hechten grote waarde aan uw mening, want alles wat we doen is uiteindelijk boven alles in uw belang.

Voornaamste is dat we het samen doen. Het programma dat het college en de gemeenteraad na de verkiezingen hebben vastgesteld en de komende jaren uitvoeren, heet ook niet zonder reden 'Gewoon Samen Doen'. Laten we, zeg maar als 'laatste keuze' uit 2018, het nieuwe jaar ook samen goed beginnen.

Ik nodig u hierbij daarom van harte uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst van maandagavond 7 januari in het gemeentehuis. Die organiseren we niet voor onszelf, maar voor u. Om samen met uw stads- en dorpsgenoten 2019 in te luiden, elkaar te ontmoeten en de beste wensen uit te wisselen.

Voor nu een fijne en veilige jaarwisseling en heel graag tot ziens op 7 januari. Ook namens mijn vrouw Angela wens ik u alvast alle goeds! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief