Foto: Politie

Politie zoekt jongeren met ongezouten mening

  Politie

WEST-BRABANT - De politie in Nederland zoekt vijftien jongeren met een ongezouten mening voor de jongerenraad van 2019.


De jongerenraad is in 2018 opgericht, omdat de politie jongeren meer wil betrekken bij belangrijke beslissingen. "Jongeren kunnen een waardevolle bijdrage aan de politie leveren, omdat zij anders denken dan volwassenen", vertelt lid van de korpsleiding Liesbeth Huyzer. "Denk aan ontwikkelingen op internet. Criminaliteit verplaatst zich steeds meer naar de digitale wereld en de jeugd is daar meer in thuis. Ook op andere terreinen kijken we naar de politie van overmorgen en wie kunnen we hier beter bij betrekken dan de jeugd zelf?"

De leden van de jongerenraad komen ongeveer zes keer per jaar samen, elke keer op een andere politielocatie. Tijdens een debat, brainstorm of in een andere vorm denken ze mee over een politievraagstuk. In 2018 hebben de jongeren meegedacht over onderwerpen als onpartijdig handelen, radicalisering en terrorisme, integriteit, cybercrime en de politie-uitrusting. Er wordt bewust gezocht naar jongeren met een ongezouten mening. Huyzer: "Het helpt ons als er ook jongeren in de raad zitten die extra kritisch zijn omdat zij bijvoorbeeld minder goede ervaringen met de politie hebben."

Ben jij de geschikte kandidaat? Bekijk dan de oproep op: www.vraaghetdepolitie.nl/jongerenraad

Aanmelden kan tot 31 januari 2019. Daarna selecteert de politie ongeveer veertig jongeren voor de selectiedag op dinsdag 26 februari. Uiteindelijk gaan 15 van hen de nieuwe jongerenraad vormen. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief