Foto: Miranda de Bont

Kampioenswedstrijd FC Cromwiel 1

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Na een lastige eerste seizoenshelft waarin van alles gebeurde is het ons gelukt om de boven in de hoofdklasse D mee te draaien. Op zich een knappe prestatie met 7 uitduels in Eindhoven binnen de eerste 10 wedstrijden en ook nog onterecht punten aftrek na een gestaakte wedstrijd tegen Hoge Vught.


Na de winterstop hebben we de smaak te pakken en rijgen we de overwinningen in de 2e periode aan een. Dit heeft ertoe geleid dat we met een overwinning op Unitas ons tot kampioen van de hoofdklasse D konden kronen.

Tegenstander Unitas had nog een laatste kans om de 2e periode binnen te slepen en hadden zij daarmee een extra motivatie om het geplande feestje in het Cromwiel te verstoren.

We begonnen furieus aan de wedstrijd en wisten met mooie combinaties het doel van de Eindhovenaren te bereiken. Al snel kwamen we daarmee op een 1-0 voorsprong. Daarmee leek er wat spanning van ons af te vallen en lieten we de teugels iets te veel vieren. Dat moet je tegen een ploeg als Unitas niet doen. De spits van de Eindhovenaren liet dan ook direct zijn kwaliteiten zien. Waar de eerste kansen nog door onze keeper Jeroen van Suylekom gekeerd werden schoot hij halverwege de eerste helft uit de draai knap in de verre hoek. Dat hadden we blijkbaar even nodig om weer wakker geschud te worden. Daarna pakken we langzaam aan de draad weer op en weet Lars Machielse de 2-1 vlak voor rust aan te tekenen.

Na de rust gaan we beter voetballen. We sluiten de aanvoer naar hun spits beter af en zijn daarna in de omschakeling steeds gevaarlijk. Mike de Nijs en Enzo den Haak profiteren daar goed van door de 3-1 en de 4-1 aan te tekenen. Daarmee is de ban gebroken en gaan we wat vrijer voetballen. We leggen een aantal mooie aanvallen op de mat maar weten die helaas niet te verzilveren. De 4-2 van de spits van Unitas mocht er overigens ook zijn (in 1x uit de lucht met een tegenstander en een keeper voor zich schiet hij de bal in de bovenhoek).

We bleven echter goed combineren en brachten de marge van 3 al weer snel terug op het scorebord. Enzo den Haak liet opnieuw zien dat hij sterk gegroeid is dit jaar en bekroonde zijn spel met een mooi uitgespeelde goal. Unitas liet het daarna wat lopen. We probeerden het publiek (dat in grote getale aanwezig was) nog te vermaken met mooie acties, combinaties en uiteindelijk de 6-2 van Toni Ngombojoao. Vlak voor tijd maakt Unitas er nog 6-3 van omdat een aantal spelers van ons bij een corner al met hun hoofd bij de prijsuitreiking zaten.

Dit mocht uiteindelijk de pret niet meer drukken en konden we ons na het laatste fluitsignaal officieel de kampioen van de hoofdklasse D noemen. Voor spelers en coach een bijzondere mooi moment dat nog wat extra glans kreeg toen de burgemeester op eigen initiatief ons hoogstpersoonlijk kwam feliciteren. Deze kans lieten we natuurlijk niet onbenut en kon hij direct de schaal aan ons overhandigen. Hopelijk krijgt hij de champagne nog uit zijn kleren. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief