John Ettema ontbreekt
John Ettema ontbreekt (Foto: Gerard Nuijten fotografie)

Nieuwe Huurdersvereniging Fijn Wonen

  Sport en Vereniging

DINTELOORD - In 2016 ontstond woningcorporatie Woonkwartier na een fusie van Woningstichting Dinteloord, Bernardus Wonen en Brabantse Waard. De afgelopen jaren werkten de drie huurdersverenigingen HV Dinteloord, HBV Bernardus Wonen en HV Moerdijkse Waard al intensief met elkaar samen. Dit heeft ertoe geleid dat de drie verenigingen nu samengaan in één huurdersvereniging: HV Fijn Wonen.


Tijdens de startbijeenkomst op woensdagavond 6 juni in De Blokhut in Helwijk heeft het bestuur van de HV Fijn Wonen zich voorgesteld aan de partners, de gemeenten, bestuurder en andere belangstellenden. Tevens is de nieuwe structuur en werkwijze uitgelegd. Vanuit elke kern/afdeling (Dinteloord, Halderberge en Moerdijk) maken 2 mensen deel uit van het bestuur. Onder het bestuur zijn drie afdelingen geformeerd: de afdeling Dinteloord, Halderberge en Zevenbergen met een aantal afdelingsfunctionarissen en 2 bestuursleden uit het bestuur.

De HV Fijn Wonen wil een goede sparringpartner voor Woonkwartier zijn maar ook op kritische wijze kijken naar het beleid van de corporatie. Ook wil de HV Fijn Wonen haar achterban, de ruim 9.000 huurders, in de toekomst meer betrekken bij de Huurdersvereniging zoals bij zaken als het streefhuurbeleid, de jaarlijkse huuraanpassing, het Klik voor Wonen systeem en andere onderwerpen die aan de orde komen. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een nieuwe website en portefeuilleverdeling van de afdelingsfunctionarissen. Ook wordt dit najaar een enquête onder de leden uitgezet waarbij het thema dienstverlening van de corporatie centraal staat.

Meedenken

Wilt u meer informatie of als huurder meedenken met de nieuwe HV Fijn Wonen neem dan contact op met Karin van Beers, ambtelijk secretaris van de HV Fijn Wonen via 06-46319818. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief