Leerlingenorkest Volharding Dinteloord o.l.v. Carla Baaten.
Leerlingenorkest Volharding Dinteloord o.l.v. Carla Baaten. (Foto: Jacqueline de Ridder-Beeke)

Leerlingenorkest terug van weggeweest

  Sport en Vereniging

DINTELOORD - Muziekvereniging Volharding Dinteloord heeft sinds dit jaar weer een leerlingenorkest onder leiding van Carla Baaten. De afgelopen twee jaar was het niet mogelijk om een leerlingenorkest te vormen, door een te kort aan leerlingen. Dat is vanaf dit jaar gelukkig niet meer het geval door een groei van het aantal leerlingen.


In het leerlingen orkest spelen kinderen en volwassenen die minimaal 1 jaar les hebben gehad. Voor sommige leden van het orkest van de harmonie is dit bovendien een uitgelezen kans om een tweede instrument te leren spelen. Het leerlingen orkest heeft een mooie bezetting met 2 saxofoons, 2 klarinetten, 2 dwarsfluiten, een bas, een trompet, trombone en drummer. Doordat er van veel instrumenten twee muzikanten zijn, hebben de leerlingen steun aan elkaar. Bovendien speelt het fijner als er geen instrumenten ontbreken, omdat dan alle muzieklijnen ingevuld zijn.
Dit jaar zijn tevens 7 nieuwe leerlingen begonnen met muzieklessen op o.a. drumstel, trombone, saxofoon en klarinet. Dat belooft voor volgend jaar een mooie aanvulling in het leerlingenorkest.
Het leerlingen orkest treedt voor het eerst op bij de Sinterklaasintocht in Dinteloord, samen met het orkest van de harmonie. De repetitie van het leerlingen orkest is elke woensdag van 18.30-19.15 uur in het Dorpshuis in Dinteloord. Woensdag 27 september doet Volharding mee aan CuSt en is er vanaf 18.30 uur een open repetitie in het Dorpshuis. Iedereen is dan welkom om te komen kijken en je kunt meer informatie krijgen over de les mogelijkheden bij de vereniging. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief