Eén van de tentoongestelde werken van Walter Kruf.
Eén van de tentoongestelde werken van Walter Kruf. (Foto: Walter Kruf)

Talent uit Halsteren exposeert in Steenbergen

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Vanaf vandaag tot eind december is het bijzondere werk van Walter Kruf te zien, via de bekende "kijkdoos" formule van Kunstforum, in de etalage van de HEMA in de Kleine Kerkstraat te Steenbergen.


Over de kunstenaar Waltherus

Mijn naam is Walter Kruf en ben geboren en getogen in West-Brabant. Tekenen en schilderen heb ik al van kinds af aan gedaan. Eerst met kleurpotloden en later als tiener heb ik veel gebruik gemaakt van de airbrush. Tijdens mijn opleiding in Delft heb ik kennis gemaakt met figuratief tekenen en het medium aquarel. Sinds 2006 schilder ik portretten in olieverf en heb daartoe lessen gevolgd bij Kees Warmoeskerken.

Ik ben gefascineerd geraakt door de mogelijkheden die olieverf me geeft. Translucent of opaak, heel dun en precies of juist dik impasto en expressief…het is allemaal mogelijk. En juist bij portretten komt het allemaal samen! De laatste tijd richt ik mij meer en meer op de lagentechniek die door de oude meesters werden gebruikt en de fijnschildertechnieken zoals die worden gedoceerd door Amy Verhoeff.

Inspiratie vind ik vaak in de alledaagse dingen. Dat kan een fragment uit een muziekstuk zijn dat me raakt, een verhaal, de mensen om mij heen. De oneindige mogelijkheden van olieverf helpen me mijn gevoel tot uitdrukking te laten komen. Ik mag in mijn vrije werk dan ook graag experimenteren.

Ook maak ik olieverfschilderijen en portretten in opdracht van particulieren en bedrijven. Vaak is dat voor een speciale gelegenheid zoals een jubileum, of als persoonlijk cadeau om een bijzonder moment vereeuwigen.

Contactinformatie: tel. 06-45432927, info@waltherus.nl, www.waltherus.nl, facebook: https://www.facebook.com/walter.kruf.37 www.kunstforum.nu. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief