Volhardings-Jaarconcert van zaterdag 8 en zondag 9 december in volle voorbereiding.
Volhardings-Jaarconcert van zaterdag 8 en zondag 9 december in volle voorbereiding. (Foto: Volharding Steenbergen)

Jeugd van muziekvereniging Volharding vol in voorbereiding op Jaarconcert

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Afgelopen donderdag was het voor Muziekvereniging Volharding Steenbergen de eerste gezamenlijke repetitie van alle jeugdorkesten samen. Meer dan 50 jonge muzikantjes, zangertjes en zangeresjes die samen veel plezier hebben in alles wat ze op een dergelijke repetitie meemaken.


Er werd een uur lang gerepeteerd met leerlingen van de 4 Spelenderwijs-Schoolorkesten, kinderen uit de Spelenderwijs-Speel!tuin, Blokfluiters en leden van de orkesten Muzieketiers en Muziek Maten. Normaliter hebben de dirigenten afzonderlijk hun muzikale groep wel onder controle maar dit is dan wel even wat anders. Rondkijken, luisteren en vooral giechelen en lachen want je maakt wat mee, in de voorbereiding naar “Concert aan Zee”.

Het kan dan ook niet anders of het wordt wel een heel speciale voorstelling op het 25-ste Jaarconcert. Het verhaal voor deze uitvoering, geschreven door Dasja Abresch, wordt met medewerking van live-tekenaar Wouter Goudswaard en verhalenverteller Anjella Neelen het kijken en luisteren waard. Wat ze gaan doen blijft nog een ‘Mysterie’, maar dat het gaaf wordt is zeker!

Na de pauze is het de beurt aan de Percussiegroep onder leiding van Caio Bouwens om de drumvellen en trommelvliezen weer eens lekker los te trillen waarna JONG-Volharding onder leiding van Walter Siol het roer overneemt om onder andere met zang van Annemijn & Marloes Koole en dans van Sjappoo het grootse concertweekend van Volharding af te sluiten.

Ook benieuwd? Kom dan zeker kijken en luisteren. Zondag 9 december om 14.00 uur in ‘t Cromwiel. Kaartjes zijn aan de kassa te koop of vooraf bij Primera De Gilles te Steenbergen. Tevens zijn hier ook de kaarten te koop voor de zaterdagavondvoorstelling met o.a. het Harmonieorkest, Klein Orkest en de Persi Swing Collective bigband die zaterdagavond om 19.30 uur van wal steken. Hopelijk tot kijk op één van onze concertdagen! 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief