Kunstforum kijkdoosexpositie, etalage Hema Kleine Kerkstraat. FOTO HENDRIK BOOT
Kunstforum kijkdoosexpositie, etalage Hema Kleine Kerkstraat. FOTO HENDRIK BOOT (Foto: Hendrik Boot)

Hendrik Boot bij Hema te kijk gezet

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Hema Steenbergen biedt kunstenaar Hendrik Boot een plek in de etalages in de Kleine Kerkstraat om zijn werk aan het Steenbergs publiek te tonen. Een nieuw initiatief van Kunstforum Steenbergen. Hier zijn ook de originele aquarellen van Steenbergen te zien die op de kalender staan.


Kunst in het centrum

Er is weer een mooie nieuwe kijkdoosexpositie van Kunstforum in Steenbergen. Eigenaar Kees de Bruin heeft de vensters van het voormalige restaurant omgevormd tot een mooie kunstgalerie. Een aanwinst voor cultuur minnend Steenbergen. De etalages aan de Kleine Kerkstraat vormen een prima plek om kunst te tonen. Ook ’s avond zijn ze volop verlicht en fleuren daarmee het straat beeld op.

Kunstenaar Hendrik Boot in de etalage

Komende maanden kunt u de schilderijen bewonderen van de Bergse kunstenaar Hendrik Boot. Eerder was er al werk van hem te zien tijdens de jaarmarkt/Open Monumenten in de Gummaruskerk. Hij laat zich vaak inspireren door de dingen om hem heen. Daarbij creëert hij een verrassende andere kijk op de werkelijkheid. Hij toont een overzicht van zijn werk. Opvallend zijn de visschilderijen, scholen vissen kijken je met grote ogen aan. Zo wordt de kijker bekeken! De smakelijke hamburger en het broodje gezond passen prima in de voormalige lunchroom.

Aquarellen van Steenbergen

Een van de etalages toont de serie originele aquarellen/pentekeningen. Met vaardige hand heeft hij in de stijl van urban scketching de kernen van Steenbergen getekend en geschilderd. Werken van De Heen, Welberg, Dinteloord, Nieuw-Vossemeer, Kruisland en Steenbergen. Voor de liefhebbers heeft de activiteitencommissie een kalender uitgebracht waar ze allemaal op staan. Ons Bergen in de volle breedte! 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief