Onder grote belangstelling werd het nieuwe plein feestelijk geopend!
Onder grote belangstelling werd het nieuwe plein feestelijk geopend!

Gummarus heeft schoolplein van de toekomst

  Sport en Vereniging

STEENBERGEN - Op dinsdag 2 april is op basisschool Gummarus in Steenbergen het nieuwe, groene schoolplein, geopend.


Er is een aantal maanden hard gewerkt om een plein te realiseren waar de peuters en kleuters van de kinder- en peuteropvang en de school uitgedaagd worden om heerlijk tot buitenspelen te komen.

Groen

Bij het ontwerp is uitgegaan van de regeling ‘Schoolplein van de toekomst’ van de provincie Noord-Brabant. ‘Schoolplein van de toekomst’ is een project om schoolpleinen in Noord-Brabant om te toveren tot groene natuurlijke oases. Hiervoor is een subsidie beschikbaar gesteld. Zo is het plein nog aantrekkelijker gemaakt om te spelen. De onderdelen voeding, beweging, omgang met water, klimaatbestendigheid, duurzaam, biodiversiteit én de samenwerking tussen school, kinderen, ouders en omgeving, zijn hierbij belangrijke uitgangspunten. Schoolpleinen van de toekomst zorgen voor meer avontuurlijk spel, minder pesten, meer beweging, gezondere leerlingen en verbeterde concentratie tijdens de lessen binnen én buiten.

Opening

Een extra reden om het plein op 2 april te openen, lag in het feit dat deze dag uitgeroepen was tot Nationale Buitenlesdag. Op deze dag is extra aandacht voor de mogelijkheden van buitenlessen en het effect hiervan op de kinderen. De opening werd officieel verricht door kleuter Jayden en peuter Pip. Zij knipten met een grote schaar het lint door. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief