Een van de traktaties van de avond is zanger Marco Kraats die de feestvreugde tot ongekende hoogte op zal zwepen. FOTO SHOWBUREAU
Een van de traktaties van de avond is zanger Marco Kraats die de feestvreugde tot ongekende hoogte op zal zwepen. FOTO SHOWBUREAU (Foto: Showbureau)

D'n Dweilberg viert elfde verjaardag met Zomerkarnaval op de Raldal

  Sport en Vereniging

WELBERG – Elf kaarsjes staan er dit jaar op de taart van dweilband D’n Dweilberg uit de Welberg en dat is in carnavalskringen een bijzonder jubileum. In ieder geval een goede reden om een extra mooi feestje te vieren, wat het negentienkoppige dweilorkest dan ook met verve gaat doen. Op zaterdag 29 juni staat het jaarlijkse Zomerkarnaval op de Raldal helemaal in het teken van de elfde verjaardag. Met als titel ‘’t Is ‘ier Féést! Kom j’ok?’, nodigen D’n Dweilbergers iedereen van harte uit om het feestje mee te vieren. De aftrap is om 20.00 uur en de toegang gratis.


Wie jarig is, trakteert en dat is in het geval van een dweilband niet anders. Daarom haalt D’n Dweilberg feestzanger Marco Kraats naar de Welberg die de feestvreugde tot ongekende hoogte op zal zwepen. De zanger in het blauwe pak heeft de naam dé Feestlawine van Nederland te zijn en is vast voorgenomen om dat predicaat helemaal waar te maken tijdens het Zomerkarnaval op de Raldal.

Kaarsjes uitblazen

Daarnaast zijn veel plaatselijke bands al jaren van de partij. Zo ook dit jaar. De Vossebloazers, Effe d’r Neffe, ’t Wor Niks, Driekwartjes, Blaos mar Raok en de Primurkus helpen allemaal om met veel kabaal de kaarsjes uit te blazen. Deejay Peter Vroon zorgt er tussen de bedrijven door en na middernacht voor dat ook degenen die wat minder gevoel hebben bij carnavalsmuziek een topavond hebben.

Stralend cadeau

Zoals gebruikelijk toveren de muzikanten van D’n Dweilberg gedurende de avond vele verrassingen uit de hoge hoed. Dat begin al met de entree die weer de nodige inspanning van de gasten van het feest vraagt.

De dresscode van de avond luidt: vooral niet teveel. De weergoden lijken een stralend cadeau voor de jubilerende band in petto te hebben, dus hou het vooral luchtig.

Al bij al belooft het een prachtig zomers feest op de Raldal te worden. Kom jók?

Zomerkarnaval op de Raldal, zaterdag 29 juni 20.00-02.00 uur, centrum Welberg, toegang gratis. Voor meer informatie: Facebook D’n Dweilberg. 

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief