Welberg houdt de punten thuis

WELBERG - Moerstraten is voor Welberg altijd een lastige of moeilijk te bespelen tegenstander. Na de spectaculaire landing van de Sint op veld 2 en als hij vertrokken is met in zijn kielzog een groot aantal kinderen, kan de wedstrijd een aanvang nemen.

Welberg trekt in eerste instantie het initiatief naar zich toe en kan een paar kansjes richting Moerstraten doel creëren, maar deze vormen nog geen gevaar voor de doelman. In de 14e min, neemt Peter van Giels de afgeslagen bal ineens op de slof en schiet deze van afstand kruislings in de rechterbovenhoek de 1-0 is een feit. Wat volgt is een kans voor Eric van Minderhout die de bal schuin over het doel schiet. Jeroen Bogaart ziet zijn kans door de keeper van Moerstraten om zeep geholpen worden. Na het half uur, kan Moerstraten enkele keren over de middenlijn en richting het Welberg doel komen. Welberg vergeet in deze periode te blijven voetballen en gaat mee in het vertragende voetbal van Moerstraten. Moerstraten krijgt een kans maar doelman Stefan Evers ziet de bal na een schot op de lat vallen. Zowel Jeroen Bogaart als Wiebe Visser krijgen de kans om nog voor rust te scoren maar beide schieten de bal op de keeper. De rust breekt aan met een 1-0 stand voor Welberg.

Moerstraten komt fel uit de kleedkamer, maar het offensief duurt maar 5 min. Een uitbraak met een schitterende voorzet van Lars Bogers, kan door Toon Kouwen afgewerkt worden 2-0. Dan toont Eric van Minderhout weer eens zijn kwaliteit, zet de verdediging op het verkeerde been en tikt de 3-0 binnen. Na een uur spelen kan Wiebe Visser uit een hoekschop de 4-0 in het doel leggen. Moerstraten kan hier weinig of niets tegenover stellen, Welberg is los en gewoon beter. In de 80 min, als Tom Mulder onreglementair gestopt wordt in de 16 mtr, schiet Jeroen Bogaart de toegekende strafschop binnen 5-0. Enkele min later krijgt Toon Kouwen de kans om te scoren, maar deze schiet de bal over het doel. Met nog enkele minuten te spelen krijgt Peter van Giels na een combinatie met Jeroen de bal aangespeeld en kan vanaf de achterlijn op links een voorzet geven op Tom Mulder, die loopt tegen de bal en kopt deze binnen, 6-0. In de laatste min van de wedstrijd, na een misverstand in de Welberg verdediging kan Moerstraten de eer nog redden maken zij de 6-1. Tevens de eindstand, de welverdiende punten blijven vandaag op Welberg.

Zondag 3 december, speelt Sc Welberg 1 uit bij de Schutters in Stampersgat, aanvang wedstrijd 14.30 uur.