Onnodig verlies Welberg

WELBERG - Sc Welberg-PCP 2-3. Onder ideale weersomstandigheden vangt de wedstrijd aan. Beide ploegen staan in de middenmoot en tikken nog net de bovenste plaatsen op de ranglijst aan. Wat gaat de wedstrijd brengen.

In de 2e minuut komt PCP door over rechts, voorzet in de handen van Stephan Evers. 3e minuut wordt Mitch Krens diep gespeeld, voorzet wordt onderschept. 8e minuut komt PCP centraal door, maar de spits wordt goed van de bal afgehouden zodat Stephan op kan rapen. 10e minuut vrije trap van Levi, ruim over het doel geschoten. 19e minuut geel voor Tom Bogers na een tackle rond de middenlijn.21e minuut 0 - 1 uit strafschop PCP na overtreding Ritchie Krens. 29e minuut onterecht geel voor Peter van Giels. 32e minuut keeper PCP keert schot Erik van Minderhout. 33e minuut Levi schiet vrije trap 2 meter over. 34e minuut Mitch Krens wordt neergehaald binnen de 16 van PCP maar scheidsrechter ziet er geen strafschop in. 40e minuut goede redding Stephan Evers bij 1 op 1 kans PCP. 45e minuut overtreding op Erik van Minderhout, Levi scoort uit de strafschop de 1-1. Tevens ruststand.

53e minuut natrappen op Peter van Giels, niet gezien door de leiding. 59e minuut dubbel schot dubbele redding Stephan Evers. 61e minuut opstootje, zowel Mitch Krens als zijn tegenstander krijgen geel voorgehouden. 63e minuut schot PCP, wederom goede redding Stephan, corner. Afstandsschot opnieuw knap gepakt door Stephan. 65e minuut vrije trap Levi, zet voor, keeper plukt de bal uit de lucht. 66e minuut stuurt Tom Mulders, Lars Bogers de diepte in. Helaas wordt Lars achterhaald door de laatste man van PCP. Weg kans. 68e minuut komt Erik van Minderhout door over rechts, legt de bal af op Mitch Krens maar voor deze gevaarlijk kan worden kan de keeper de bal van zijn schoen halen. 71e minuut gaat Tom Mulders alleen op de keeper af, wordt in de 16 onderuit getrokken maar de scheids durft niet in te grijpen. Voor commentaar op de leiding krijgt Tom geel en een vrije trap tegen. 73e minuut vrije trap van de zijkant voor PCP, kopbal op goal, Stephan pakt wederom knap. 76e minuut Tom Mulders komt alleen voor de keeper, omzeild de buitenspelval, wordt onterecht afgevlagd. Welberg is de bovenliggende partij, het wachten is op een doelpunt. Maar zoals zo vaak, gaat de tegenpartij er dan mee weg. Mitch Krens verliest het duel, counter van PCP, de spits omspeelt de laatste man van Welberg en schiet de bal in het dak van het doel; 1-2. 83e minuut Wiebe omspeelt zijn tegenstander, schot op goal wat door PCP tot corner verwerkt wordt. De piepjonge scheids die zich meer en meer liet beïnvloeden door de PCP-spelers en publiek, geeft een achterbal. 84e minuut ziet Peter van Giels de rode kaart, de reden is voor iedereen onduidelijk. 90e minuut legt Toon Kouwen de bal terug op Lars, die deze over het vangnet schiet. 91e minuut aanval Welberg via Toon K over rechts welke door PCP tot corner verwerkt wordt, corner wordt weggewerkt en met een counter maakt PCP 1-3. 92e minuut schiet Tom Mulders een min of meer afgeslagen corner binnen, 2-3 wat ook tevens de eindstand is. Jammer, niet verdiend, gezien de kansen had minimaal een gelijk spel de verhoudingen, beter weergegeven.