Afbeelding

Grote opkomst Steenbergs Golfkampioenschap 2017

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Vrijdag 29 september streden 57 heren en 20 dames om het Steenbergs Golfkampioenschap. De wedstrijd werd, evenals voorgaande jaren, gespeeld op Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse. Het deelnemersveld bestond uit inwoners en oud-inwoners van de gemeente Steenbergen.

Om tien uur klonk het startsein, waarna de 26 flights de strijd aangingen. Door sponsoring van diverse plaatselijke bedrijven was het weer mogelijk om een wedstrijdvorm te organiseren waarbij alle spelers ongeveer gelijktijdig konden starten. De weergoden waren de spelers goed gezind, zodat na enige holes de jackjes uit konden en de volledige concentratie op het golfen was gericht. Tijdens de wedstrijd werden de deelnemers voorzien van enkele hapjes en een drankje, zodat ook de inwendige mens kon worden voorzien.

Na een sportieve strijd van circa 4½ uur konden de scorekaarten worden gecontroleerd en verwerkt, waarna in het restaurant van de golfbaan, onder het genot van een drankje en een hapje, alle "superslagen" en missers konden worden geanalyseerd.

Doordat ook veel oud-Steenbergenaren deelnamen aan de wedstrijd, werden behalve de golfervaringen ook herinneringen uit het verleden veelvuldig opgehaald. De prijsuitreiking volgde bij Brasserie Puur waar de avond werd afgesloten met een buffet.

Bij de heren werd Robert Akkermans voor de zesde maal kampioen met 35 stablefordpunten, gevolgd door Jan Ligtenberg en René Consenheim met ieder 28 punten. Bij de dames werd Jenny Helmons, voor de vijfde maal, kampioen met een score van 34 punten. Mascha Gehring en Hanneke van Es volgden haar met respectievelijk 33 en 29 punten.

Naast de prijzen voor de beste spelers werden de prijzen verdeeld voor de longest drive (Robert Akkermans en Wilma Kruik) en de neary's. Ook werden 6 prijzen vergeven voor diegenen die een birdy (één slag minder dan een professional gemiddeld speelt op die hole) wisten te scoren. Wilma Kruik wist dit zelfs op twee holes te realiseren.

De volledige uitslagenlijst en foto's van deze dag zijn te zien op de website www.steenbergsegolfkampioenschappen.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief