48e Kleine Tour Steenbergen klaar voor de start

Sport en vereniging

STEENBERGEN - Nog maar twee weken en dat is het weer zover! De start van de 48e Kleine Tour Steenbergen.

Miss Eva heeft haar kleding al uitgekozen. De 216 rennertjes, de vele vrijwillig(st)ers en ploegsponsoren zijn nu bezig met de laatste voorbereidingen. De tour start op maandag 14 augustus.

De week in vogelvlucht

Maandagmiddag worden om 13.00 uur in café-zaal De Joosse de rugnummers en reglementen uitgereikt aan de 216 rennertjes (leeftijd jongens van 8 t/m 14 jaar, meisjes 9 t/m 14 jaar) en hun ploegleid(st)ers. Hierna begeeft iedereen zich naar het schoolplein van basisschool Maria Regina bij Brede School Het Podium, waar de fietsen gemerkt worden. Op het schoolplein wordt tevens het beginsignaal gegeven voor de puzzelrit in en om Steenbergen. Om 18.45 uur vertrekt de wielerkaravaan vanaf de Seringenlaan voor een rondrit door Steenbergen. Aansluitend vindt de eerste wedstrijd plaats op de Markt van Steenbergen; de koppelkoers.

Dinsdag start om 9.00 uur in de Acacialaan de eerste individuele wedstrijd, de sprint. Om 11.00 uur zet de karavaan zich in beweging voor de eerste etappe naar Essen (België).

In Essen is dit jaar een nieuwe rustplaats bij de kantine van d Essense Tennisclub Inter. De tweede rust is bij Kartcentrum Roosendaal in Roosendaal.

Woensdag vangt de gevreesde behendigheidsrit aan om 9.00 uur in de Oudlandsestraat. De karavaan vertrekt om 11.30 uur richting Helwijk, waar gerust wordt bij gemeenschapshuis De Blokhut, de tweede rust is in de kantine van VV de Schutters in Stampersgat.

Donderdagochtend is het voor de rennertjes eerst een uurtje uitslapen, want er is dan geen ochtendwedstrijd. De etappe start om 10.00 uur en brengt de karavaan naar Zeeland. De rusten zijn bij café 't Durp in St. Philipsland en bij de kantine van voetbalvereniging Tholense Boys. 's Avonds start om 18.00 uur de altijd weer spectaculaire tijdrit in het centrum van Steenbergen.

Op vrijdag wordt de cyclocross om 9.00 uur verreden op het sportpark aan de Seringenlaan. Evenals de rustplaats in Essen is ook de locatie van de cyclocross nieuw. Dit jaar wordt de cyclocross gehouden op het middenterrein van de sintelbaan bij Sportvereniging Diomedon.

De karavaan vertrekt om 11.30 richting Huijbergen en omgeving. Gerust wordt bij Multifunctioneel Centrum De Kloek in Huijbergen en party-restaurant Rozenoord in Bergen op Zoom. Om 20.00 uur is het disco-avond voor alle rennertjes bij Danscentrum Brouwersgast in Steenbergen.

Op de slotdag, zaterdag 19 augustus, staat om 9.00 uur de zenuwslopende tweede behendigheidsrit op het programma. Tijdens deze wedstrijd valt de beslissing wie van de rennertjes 's middags tijdens de afsluitende prijsuitreiking definitief de gele, witte, blauwe (en hopelijk niet zwarte) trui mee naar huis mag nemen.

De etappe vertrekt om 11.15 uur richting Nieuw-Vossemeer. Er is deze etappe maar één rust en deze is bij "Het Wagenhuis" in Nieuw-Vossemeer. Om 14.40 uur worden alle rennertjes op de Nassaulaan in Steenbergen ontvangen met de traditionele bloemenhulde. Aansluitend is dan een feestelijke rondrit, waarna om 15.45 uur de grote prijsuitreiking plaats vindt op de Markt in Steenbergen.

In de week zelf is er elke avond een gezellige prijsuitreiking op de Markt. Meer informatie en tijden www.kleinetour.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief