Lancering van StartToGrow.
Lancering van StartToGrow. Foto: Koen Mol

Grote opkomst bij lancering groeiprogramma StartToGrow

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Op dinsdag 19 maart 2019 lanceerden de StartersCentra West-Brabant het nieuwe programma StartToGrow voor ondernemers die willen doorgroeien. Meer dan 80 ondernemers uit de regio West-Brabant bezochten het event bij Bravo24 in Roosendaal. De behoefte aan kennis en uitwisseling is voor veel ondernemers van groot belang om een volgende stap te zetten. De wethouders van de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht zijn enthousiast over het nieuwe programma. Namens de gemeenten leverden onder andere Petra Lepolder (Steenbergen) en Henk Kielman (Woensdrecht) een bijdrage aan de lancering door, samen met ondernemers, water te geven aan een plant, in het kader van het thema groei. De aanwezigen ontvingen een klein gietertje met een passiebloem, de passie voor ondernemen.

In de regio West-Brabant blijft de groei van bedrijven achter ten opzichte van andere regio’s. In 2018 hebben de StartersCentra West-Brabant een behoefte-onderzoek gedaan onder ondernemers. Uit dit onderzoek is gebleken dat zij persoonlijke ontwikkeling, een relevant netwerk en een strategische visie belangrijk vinden voor de doorgroei van de onderneming. Bij deze groep bestaat een duidelijk behoefte aan kennis en uitwisseling om een volgende stap te zetten. Reden voor de StartersCentra om een gericht programma voor deze doelgroep te ontwikkelen. Hiermee positioneert de organisatie zich breder. Naast starters, richt de organisatie zich nu ook op ondernemers die al wat verder zijn.

Programma
Themasessies en opleidingstraject:
Het programma StartToGrow bestaat uit vier themasessies over strategie, businessmodel, persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. De sessies worden verzorgd door ervaren trainers waaronder René Mol (Perficio Adviseurs) Ferdinand Jaspers (Erasmus Centre for Entrepreneurship), Erwin van Oss (ReACTivate Training en coaching) en Frits Galle (PER4MANCE). Daarnaast is er een specifiek opleidingstraject bestaande uit 4 trainingsdagen waaraan circa 15 ondernemers kunnen deelnemen. Deze ondernemers worden vooraf geselecteerd. De themasessies zijn kosteloos, voor het opleidingstraject wordt een eenmalig bijdrage van €250,- excl. BTW in rekening gebracht. Meer informatie hierover vind je op de website: www.starttogrow.nl

Sterk MKB
Sterk MKB is belangrijk voor de economie in West-Brabant. De aanwezigen konden zich op 19 maart direct inschrijven voor één of meerdere themasessies en het opleidingstraject. De animo was groot. “Dit programma is bedoeld voor ondernemers waar nog weinig extra support voor beschikbaar is. Terwijl ze de kennis, maar ook het delen van ervaringen, hard nodig hebben om verder te komen. Voor de economie in West-Brabant is een sterk MKB van cruciaal belang. Dit programma levert daar direct een bijdrage aan door ondernemers op de juiste wijze te faciliteren”, aldus projectleider Koen Oosterwaal. De eerste themabijeenkomst over Strategie is op vrijdag 19 april van 9.00-12.00 uur. “We kijken uit naar deze eerste sessie waarin René Mol van Perficio Adviseurs met ondernemers aan de slag gaat met een strategie op één A4. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar dus heb je interesse, meld je dan snel aan op www.starttogrow.nl”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief