De Kleine Tour in Steenbergen is een heel populair kinderevenement. De voorbije vijftigste editie werd helaas ontsierd door incidenten.
De Kleine Tour in Steenbergen is een heel populair kinderevenement. De voorbije vijftigste editie werd helaas ontsierd door incidenten. (Foto: Will Rombouts)

Gemeentebestuur Steenbergen neemt stelling tegen belagers van verkeersregelaars tijdens Kleine Tour

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De tegen verkeersregelaars gerichte incidenten die plaatsvonden tijdens de Kleine Tour in Steenbergen, zijn het Steenbergse gemeentebestuur meer dan een doorn in het oog. In een open brief roepen gemeenteraad en college de inwoners van de gemeente Steenbergen op om vooral 'even normaal te doen'.


Zo werd een verkeersregelaar bij de Zeelandweg Oost op zaterdag mishandeld door een 50-jarige automobilist uit Nieuw-Vossemeer nadat hij de man had verwezen naar de afrit de snelweg op. De bestuurder leek zich in eerste instantie te schikken in het verzoek, maar gaf even later aan dat hij op de rotonde zou wachten. Dit was echter niet mogelijk en de verkeersregelaar wilde de man uitleggen dat dit niet kon. Hierop reed de automobilist na een kort gesprek tegen de benen van de verkeersregelaar aan om vervolgens het hazenpad te kiezen. De verkeersregelaar ging de automobilist vervolgens achterna om verhaal te halen. De man uit Nieuw-Vossemeer stapte hierop uit de auto en er ontstond een vechtpartij waarbij de verkeersregelaar licht gewond raakte.

Gouden randje

Een actie die volgens het gemeentebestuur niet door de beugel kan. In de open brief maken gemeenteraad en college duidelijk dat 216 kinderen van de gemeente Steenbergen hebben genoten van de Kleine Tour. Een evenement dat mogelijk wordt gemaakt door tientallen vrijwilligers die allemaal maar één doel voor ogen hebben: een prachtige, sportieve en gezellige week maken voor de kinderen. "Dat doel is voor de vijftigste keer bereikt", zo stelt het gemeentebestuur. 'Een tour met een gouden randje dankzij alle extra activiteiten die ter gelegenheid van het jubileum waren bedacht. Namens de voltallige gemeenteraad en het college van Steenbergen: een grote pluim voor iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd".

Belangrijker

Er worden in de open brief echter ook harde woorden gericht aan 'die mensen die hun best hebben gedaan om een kras op dit gouden randje te zetten'. "Die het geduld niet op konden brengen om tien minuten te genieten van een karavaan van kinderen die voorbij een wegafzetting reed", zo maakt het gemeentebestuur duidelijk. "Die van mening zijn dat hun planning belangrijker is dan de veiligheid van onze jeugd. Aan deze mensen willen wij het volgende advies geven. Neemt u eens vijf minuten de tijd om uzelf in de spiegel aan te kijken en u af te vragen: Is dit de persoon die ik wil zijn? Ben ik zo belangrijk dat ik het recht heb om mensen die zich inzetten voor een ander te beledigen of zelfs lichamelijk te mishandelen? Is er op deze hele wereld iemand die zo belangrijk is? Wij kennen het antwoord op die vraag. Nu u nog".

Egoïstisch gedrag

Daarmee is voor het Steenbergse gemeentebestuur de kous nog niet af. "Het bestuur van een gemeente kan regels opstellen, vergunningen afgeven, subsidies verlenen. Kortom, ervoor zorgen dat het op papier goed geregeld is. Vrijwilligers zorgen ervoor dat wat op papier staat, goed uitgevoerd wordt", zo leggen gemeenteraad en college uit. "Een systeem dat werkt, totdat er mensen zijn die denken dat zij boven deze regels staan. Die met hun egoïstische gedrag de veiligheid van vrijwilligers en deelnemers in gevaar brengen. Als gemeenteraadsleden, wethouders en burgemeester kunnen we niets veranderen aan dit gedrag. We kunnen zeggen dat we het niet tolereren, maar daarmee is het niet opgelost. Wat we wel kunnen, is wat we allemaal kunnen. Tegen degenen die zich er schuldig aan maken zeggen: Doe eens even normaal! Bij dezen".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief