Foto: archief Weekblad de Bode

Kunstwedstrijd rond Gummaruskerk in Steenbergen

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Werkgroep Behoud Gummaruskerk houdt deze maand een kunstwedstrijd met als onderwerp de Gummaruskerk. De kunstwerken worden in de Lourdeskapel van de Gummaruskerk tentoongesteld. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.


Werkgroep Behoud Gummaruskerk  helpt bij het haalbaarheidsonderzoek dat gaande is voor het behoud van het kerkgebouw. Zij organiseert daarnaast activiteiten om samen met inwoners de liefde voor het gebouw te delen.

Kunstobject

De werkgroep roept inwoners van de gemeente Steenbergen op de Gummaruskerk te gebruiken als onderwerp in een kunstobject. Wat voor kunst maakt niet uit; een ruimtelijk object, schilderij, gedicht, foto, knutsel, maquette of muziek, alles mag." Laat zien dat de Gummaruskerk te mooi is om uit het Steenbergs landschap te verdwijnen", zo probeert de werkgroep potentiële deelnemers aan de wedstrijd te enthousiasmeren. "Laat zien dat hij de moeite waard is om te bezoeken".

Categorieën

De kunstwedstrijd telt drie categorieën: daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen jeugd (tot 16 jaar) en volwassenen. Niet alleen wordt het ingezonden werk in de Gummaruskerk tentoongesteld,  ook vallen er leuke prijzen te winnen. Voor de jeugd is dit een jaar lang kunstles, voor volwassenen een uitje op het water met een gevulde picknickmand. Voor de jeugd is er een extra categorie: jongeren mogen namelijk ook in een groep een kunstobject maken. In deze categorie is de prijs een waardebon om met zijn allen pannenkoeken te gaan eten.

Prijsuitreiking

Het kunstwerk inleveren kan de hele maand september, iedere woensdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur en via kunst@gemeente-steenbergen.nl. De kunstwerken zullen in de Lourdeskapel van de Gummaruskerk tentoongesteld worden. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 5 oktober om 14.00 uur. De jury zal voorafgaande aan de prijsuitreiking alle kunstwerken bewonderen. De jury bestaat uit pastoor Hans de Korte, Sandra Houtepen, Peter Vermeulen en een wethouder van de Gemeente Steenbergen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief