Foto: Addo Sprangers

Aantal huurwoningen Steenbergen wordt uitgebreid met twintig kleine studio's

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Het Steenbergse college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het bod van de Modular Building Company (MBC) op bouwgrond in plan Buiten de Veste om daar een twintigtal kleine goedkope, duurzame huurwoningen te bouwen.


Het bedrijf uit Bergen op Zoom is gespecialiseerd in snel en modulair duurzaam bouwen. Het schetsontwerp is inmiddels door de Welstandcommissie akkoord bevonden, zo meldt de Gemeente Steenbergen.

Bouwplan

Het gaat om tien studio's van circa 39 m2 en om tien appartementen van circa 49 m2. Het zijn zogeheten Nul op de Meter (NOM))-woningen, waarvoor de verhuurder een wettelijke energieprestatievergoeding (EPV) mag vragen. De huur voor de studio's bedraagt straks 595 euro per maand, die voor de appartementen 630 euro per maand. De EPV bedraagt 45 euro per maand. MBC biedt aan de woningen minimaal twintig jaar te exploiteren voor sociale huur.

Onderzoek

Woningcorporatie Stadlander meldde in oktober 2018 haar plan voor de bouw van twintig goedkope duurzame huurstudio's in plan Buiten de Veste stop te zetten. Volgens wethouder Wilma Baartmans is vervolgens door de Gemeente Steenbergen onderzocht of er in Steenbergen behoefte is naar dit soort woningen. "Uit de Ik-praat-mee-enquête bleek dat die behoefte er zeker was", meldt ze. "En dan in een moderne en duurzame vormgeving. De woningen in dit plan van MBC zijn een aanwinst voor onze woningvoorraad. Ze zijn betaalbaar, maar ook vernieuwend: gasloos en energieneutraal".

Vervolg

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst voor de grond, zullen het bouwplan en de financiering ervan nader worden uitgewerkt. Dan kan de omgevingsvergunning wordt aangevraagd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief