Foto: Addo Sprangers

Verdachte vrouwen in zaak rond vermiste Belgische loodgieter langer in cel

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De twee vrouwen uit Steenbergen die het voorbije weekeinde werden aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de dood van de vermiste Belgische loodgieter Jan van der Heyden zitten twee weken langer in voorarrest.


Dat heeft de rechter-commissaris in Breda vrijdagmiddag bepaald. Het gaat om een 39-jarige moeder en haar 19-jarige dochter. Ze mogen nog steeds geen contact hebben met de buitenwereld. De politie meldt dat het tweetal in beperkingen zit en er daarom geen aanvullende informatie wordt verstrekt over het onderzoeksverloop of over verhalen en speculaties in de media.

Stukken

De vermiste loodgieter Johan Van der Heyden uit het Belgische Lint is mogelijk slachtoffer geworden van een gruwelijke (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in Steenbergen in stukken gesneden is in een loods. Zij zou vier verdachten op de korrel hebben. Behalve de het vorige weekeinde aangehouden moeder (39) en dochter (18) uit Steenbergen, zijn dat een ex-vriend uit Bergen op Zoom van de moeder en diens nieuwe vriendin, een vrouw uit Zoersel in België. Laatstgenoemde, die al twee maanden in de cel zit, en haar Nederlandse partner zouden het plan hebben opgevat om de 56-jarige Van der Heyden te beroven. Met fatale afloop.

Weggelokt

Zondagavond 2 juni , toen hij voor het laatst werd gezien, is Johan Van der Heyden waarschijnlijk weggelokt naar Zoersel. Vermoedelijk is hij van daaruit in zijn eigen bestelwagen naar het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen getransporteerd met de bedoeling hem daar af te persen. De politie lijkt echter ook rekening te houden met een scenario waarbij het slachtoffer in België is omgebracht en door één of meer verdachten in zijn eigen busje naar Steenbergen is gereden. De bestelwagen Peugeot van de vermiste loodgieter werd later teruggevonden in de buurt van Den Bosch. Twee mannen die het busje hadden doorverkocht, zijn opgepakt. De politie trof in het busje bloedsporen aan van Van der Heyden, wat er op kan duiden dat hij om het leven is gebracht.

Voortvluchtig

Hierop werd een gemengd onderzoeksteam gevormd bestaande Belgische en Nederlandse speurders, een zogenaamd Joint Investigation Team (JIT). Afgelopen weekend deed dit team een inval op het woonwagenkamp in Steenbergen. Een 39-jarige moeder en haar 19-jarige dochter werden hierbij gearresteerd. De 39-jarige moeder zou vroeger een relatie hebben gehad met de man N. uit Bergen op Zoom. Laatstgenoemde zou voortvluchtig zijn. De 39-jarige vrouw is ook eigenaar van een loods op het woonwagenpark. Die loods is binnenstebuiten gekeerd. Hierbij zette de recherche onder meer een speurhond in en verrichtte zij zogeheten luminol-onderzoek naar bloedsporen en mogelijk ander (DNA-)bewijs. De politie onderzoekt of het lichaam van het slachtoffer in de loods in stukken is gesneden om het beter te kunnen laten verdwijnen. Wat er verder met het stoffelijk overschot is gebeurd, is nog onduidelijk.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief