Foto: archief Weekblad de Bode

Gemeenteraad op kernbezoek in Kruisland en Dinteloord

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Ieder jaar bezoekt de Steenbergse gemeenteraad de verschillende kernen in de gemeente. Komende zaterdag gaat de gemeenteraad op kernbezoek in Kruisland en Dinteloord. Het doel van de kernbezoeken is dat de raadsleden in gesprek gaan met inwoners en zich door de dorpsraden laten infomeren over kansen, knelpunten en wat beter kan in hun kern.


Het kernbezoek in Kruisland gaat van om 09.00 uur van start in Dorpshuis Siemburg. Daar wordt om 09.30 uur het programma afgetrapt met allereerst een bezoek aan de Eerste Boutweg waar aandacht wordt gevraagd voor aankleding van de openbare ruimte. Na vervolgens een bezoek te hebben gebracht aan de nieuwbouwontwikkeling Hof van Kruisland wordt het gesprek aangegaan over ontwikkelingen in het gebied De Darink. De tocht gaat vervolgens verder met een kort bezoek aan het St. Jorispad, de Holle Roffel en de Van Diepenbeekstraat waar inwoners aandacht hebben gevraagd voor de inrichting van de straat. Rond 11.05 uur zijn de raadsleden weer terug in de Siemburg waar nog kort de tijd is om na te praten en de zaken te bespreken die tijdens de route niet aan bod zijn gekomen.

In gesprek

De gemeenteraad gaat vervolgens door naar Dinteloord waar om 12.30 uur het kernbezoek begint met een gesprek met inwoners over overlast bij het BP station aan de Steenbergseweg. Vervolgens wordt de Wilhelminastraat bezocht waar aandacht wordt gevraagd voor de inrichting van de straat en verkeersoverlast. Op de hoek van de Havenweg wordt het gesprek aangegaan over de wenselijkheid van grote logistieke bedrijven in een woongebied en de verkeersoverlast die het transport met zich meebrengt. Via de Oostvoorstraat gaan de raadsleden richting het Raadhuisplein. Onderweg wordt aandacht gevraagd voor lelijke plekken in het dorp en de op waardering van het Raadhuisplein in relatie tot het project CentrumHaven. Na een korte bezichtiging aan het burgerinitiatief begraafplaats Zuideinde en de nieuwbouwwijk De Pinas gaan de raadsleden in gesprek over de ontwikkelmogelijkheden van de vrachtwagenparkeerplaats aan de Van Heemskerckstraat. Het kernbezoek eindigt rond 14.50 uur weer in het Dorpsraad Dinteloord waar gelegenheid is om nog kort na te praten.

Input

Met het kernbezoek aan Dinteloord komt er een einde aan de kernbezoeken 2019. Alle input van de kernbezoeken wordt verwerkt in een overzicht met vraag- en actiepunten. Dit overzicht wordt aan het college aangeboden om op te reageren en geplaatst als ingekomen stuk bij de oordeelvormende vergaderingen.

 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief