Foto: Politie.be

Groot buurtonderzoek in zaak vermiste Johan van der Heyden, beloning van 15.000 euro voor gouden tip

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De hoofdofficier van justitie in Breda looft een beloning van 15.000 euro uit in het onderzoek naar de verdwenen Belgische loodgieter Johan van der Heyden (56). Het geldbedrag is voor de persoon die informatie geeft die leidt tot de oplossing van zijn verdwijning. Het onderzoeksteam houdt deze woensdag in de gemeente Steenbergen op diverse locaties een groot buurtonderzoek waarbij buurtbewoners bevraagd gaan worden.


Van der Heyden is mogelijk slachtoffer geworden van een gruwelijke (roof)moord. De politie houdt er rekening mee dat zijn lichaam in Steenbergen in stukken gesneden is in een loods. Zij zou vier verdachten op de korrel hebben. Behalve een begin oktober aangehouden moeder (39) en dochter (18) uit Steenbergen, zijn dat een ex-vriend uit Bergen op Zoom van de moeder en diens nieuwe vriendin, een vrouw uit Zoersel in België. Laatstgenoemde, die al sinds begin augustus in de cel zit, en haar Nederlandse partner zouden het plan hebben opgevat om de 56-jarige Van der Heyden te beroven. Met fatale afloop.

Gsm

Johan Van der Heyden (56) verdween op zondagavond 2 juni om 20.30 uur toen hij een klant uit de nood ging helpen voor een ontstopping. Zijn witte bestelwagen Peugeot werd voor het laatst gezien aan de grensovergang op de snelweg richting Bergen op Zoom. De man gaf nadien geen teken van leven meer. Ook zijn gsm werd niet meer beantwoord.

Opsporingsbericht

De politie verspreidde hierop een opsporingsbericht met de foto van de bestelbus aan de grensovergang. Het silhouet van de chauffeur was onzichtbaar gemaakt. Nu echter bestaat het sterke vermoeden dat Johan Van der Heyden op dat moment niet meer zelf achter het stuur zat, maar dat hij werd ontvoerd naar Nederland.

Moordbrigade

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws arresteerde de zogeheten moordbrigade van de federale gerechtelijke politie Antwerpen begin augustus een gewezen prostituee uit Zoersel. Zij zit sindsdien in de gevangenis van Antwerpen op verdenking van ontvoering en medeplichtigheid aan moord. Deze Wanda V.R. zou een betaalde relatie hebben gehad met Johan Van der Heyden uit Lint. Via haar kwamen de speurders terecht bij haar Nederlandse vriend N. uit Bergen op Zoom. Wanda V.R. en haar partner zouden het plan hebben opgevat om Van der Heyden te beroven omdat zij ervan overtuigd waren dat hij steenrijk was.

Bestelwagen

Die zondagavond 2 juni werd Johan Van der Heyden weggelokt naar Zoersel. Vermoedelijk is hij van daaruit in zijn eigen bestelwagen naar het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen getransporteerd met de bedoeling hem daar af te persen. De politie lijkt echter ook rekening te houden met een scenario waarbij het slachtoffer in België is omgebracht en door één of meer verdachten in zijn eigen busje naar Steenbergen is gereden. De bestelwagen Peugeot Boxer van de vermiste loodgieter werd later teruggevonden in de buurt van Den Bosch. De politie gaat er sindsdien vanuit dat Van der Heyden niet meer leeft.

Buurtonderzoek

Het rechercheteam houdt deze woensdag een buurtonderzoek instellen op enkele specifieke locaties in Steenbergen. Hoewel de opgepakte verdachten in beperkingen zitten, waardoor er weinig over de zaak naar buiten gebracht kan en mag worden, heeft de politie tijdens dit buurtonderzoek een aantal vragen onder meer over de auto van het slachtoffer die wellicht in Steenbergen gestaan heeft.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Technicians

Bergen op Zoom

Teamleider verpakking

Steenbergen

Horeca-kanjers

Oud-Vossemeer

Productiemedewerker m/v

Tholen

Medewerker boomkwekerij

Zundert / Wernhout