Foto: Will Rombouts

Nieuwe glijbaan voor zwembad De Meermin

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - Al 35 jaar gaan jong en oud van de gele glijbaan af bij zwembad de Meermin. Dit jaar nog krijgt het zwembad een nieuwe glijbaan. Een mooie familieglijbaan, waar de bezoekers de komende jaren weer van kunnen genieten.


De gele glijbaan, geplaatst in 1985, heeft 35 zwemseizoenen voor veel zwemplezier gezorgd bij zwembad de Meermin. De oude glijbaan trekt weliswaar nog genoeg bezoekers, maar is volgens de Gemeente Steenbergen toch echt aan vervanging toe. Ouders die vroeger zelf als kind al vaak van de glijbaan afgingen, komen nu met hun kinderen naar het zwembad.

Vragen

 "Het zwembad is nu gesloten, maar toch krijg ik regelmatig vragen over de glijbaan", vertelt badmeester Leo. "Als ik in Steenbergen de hond uitlaat, spreken zwembadbezoekers mij regelmatig aan. Hoe gaat hij er uit zien? Wordt hij groter? Gaat hij straks ook harder? We hadden al gepubliceerd dat we afscheid gingen nemen van de gele glijbaan, mensen kijken er naar uit."

Glijbaancombinatie

De nieuwe glijbaan lijkt niet op de oude, het is een glijbaancombinatie. Drie glijbanen in één. Er is één trap: op het plateau boven, op 5,25 meter, kan de liefhebber kiezen met welke glijbaan hij of zij naar beneden wil gaan. De eerste is een glijbaan met een baan van 43 meter, Challenger genaamd. Ook is er een multislide van 15 meter, de Superslider, waarbij twee personen tegelijk het traject afleggen. Wel met twee verschillende 'goten', zodat je aan het einde niet te dicht op elkaar in het water terecht komt. De derde glijbaan is een freefall van 15 meter, de Thrillseeker, een glijbaan met een steiler stuk.

Dezelfde plaats

De nieuwe glijbaan komt op dezelfde plaats als de oude gele glijbaan. Hij zal wel een stuk verder de zonneweide op komen. Het zwembad hoeft niet aangepast te worden voor de nieuwe glijbaan. Wethouder Esther Prent: "In het voorjaar nodigen we iedereen uit de nieuwe glijbaan samen met ons te openen. Dat zal een mooie start zijn van het zwemseizoen 2020."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
FOTOSERIES