Foto: Tineke Feskens

Strienestadse Leutroute krijgt vervolg

  Algemeen,Nieuws

STEENBERGEN - De twee jaar geleden voor de eerste keer gehouden Strienestadse Leutroute krijgt een vervolg. Op zondag 23 februari 2020 vindt de tweede editie van het evenement plaats. 


In 2018 werd de Strienestadse Leutroute - op initiatief van Ad Vermeulen, John Nijssen en Dennis Vermeulen (Prins Strienius V) - in het leven geroepen. Nu nemen de Stads Herauten Steenbergen het stokje over, samen met Ad Vermeulen.

Anekdotes

Met als onmiskenbaar hoogtepunt het bezoek aan 'café De Neuker' dweilde in 2018 een grote groep bietboeren en meerminnen in het kielzog van dweilband Ut Toeternietoe door hartje Strienestad, waar zij door Ad en John getrakteerd werden op de nodige leutige anekdotes uit de goeie ouwe (carnavals)tijd. Verhalen over de cafés van vroeger en niet te vergeten over legendarische inwoners van 't Gèèfste Plekske aon de Vliet. De initiatiefnemers kwamen hierbij tijd tekort om alles te vertellen, maar wat in het vat zit verzuurt gelukkig niet. Dit jaar wordt alles dus nog eens dunnetjes over gedaan.

Stads Herauten

In de tussentijd is het bijna 750-jarige Steenbergen verrijkt met een groep enthousiaste Stads Herauten. Zij nemen de organisatie van de tweede Strienestadse Leutroute graag op zich. Om 11.11 begint in de Gummaruskerk de traditionele carnavalsmis. Verzamelen voor de Leutroute is in de Lourdeskapel na de carnavalsmis, waar dan koffie/thee en broodjes worden geserveerd en de wandeling vervolgens van start gaat. Onderweg mogen de deelnemers verschillende optredens en verrassingen verwachten. Eindpunt is om 15.30 uur bij de Wallevis, zodat degenen die het Zondagachtemiddag Matineej bij Z'Onder Zeil willen bezoeken daar bijtijds naartoe kunnen gaan. Voor de liefhebbers behoort bij de Wallevis ook het nuttigen van een leutig carnavalsbuffet tot de mogelijkheden.

Aanmelden

Aanmelden voor de Strienestadse Leutroute kan tot 15 februari via e-mail stadsherautensteenbergen@gmail.com. Inschrijving vindt plaats op volgorde van betaling na inschrijving. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon voor de Leutroute en 15 euro per persoon voor het Leutbuffet.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief