Logo internetbode.nl/steenbergen

R@velicious Beach is officieel geopend!

STEENBERGEN - Terwijl de jaren '60 en '70 muziek uit de speakers galmt, drinken leerlingen van 't Ravelijn een smoothie van de Flamingo Bar op het stadsstrandje bij Zwembad de Meermin. Klas 3G van 't Ravelijn heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het idee van Serena, Marin, Senna, Yanaika, Esmee en Shana te realiseren.


De zes meiden bedachten in 2015 als zogenaamde Evenementen Partij het idee om een stadsstrandje te creëren in de gemeente Steenbergen en twee jaar na dato is dan eindelijk de officiële opening. Helemaal eerlijk, het strandje is niet helemaal hoe de meiden het voor zich zagen toen ze meededen aan het jeugddebat van de gemeente Steenbergen. De Evenementen Partij, onder leiding van Jurgen Huijbregts (CDA), pleitte voor een strand aan zee, maar die zee heeft plaats moeten maken voor het water van De Meermin.

Desondanks zijn de jongeren blij met het stadsstrandje bij het zwembad. Op het terrein was al een volleybalveldje, maar dat is omgetoverd tot een beachvolleybalveld met echt strandzand. Tijdens de opening wordt de boel opgesierd door een oude hippiecaravan, er is een overkapping voor als de zon toch iets te warm wordt en een Flamingo Bar. Het terrein is dan ook een stuk fleuriger dan voorheen met surfboarden, reddingsboeien en hawaii-slingers en op blote voeten door het strand lopen geeft je wel het echte strand gevoel.FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief