Aanleg van glasvezel in het buitengebied uitgesteld

STEENBERGEN - De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Steenbergen laat langer op zich wachten dan voorheen gedacht. In december werd nog gesproken over aanleg in tweede kwartaal van 2017, maar daar wordt nu van afgeweken.


De gemeenten Steenbergen, Bergen op Zoom en Woensdrecht gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheid van aanleg van glasvezel in het buitengebied. De Maatschappij voor Breedband Internet Brabant (Mabib) gaat na de zomer inventariseren hoeveel percelen een aansluiting willen. Minimaal 55 procent van alle percelen zijn nodig om daadwerkelijk glasvezel te kunnen realiseren. Als dat lukt, wordt het netwerk in het eerste kwartaal van 2018 aangelegd.

Wethouder Zijlmans, gemeente Steenbergen: “Als je de snelheid ziet waarmee de digitale wereld zicht ontwikkelt, dan wil en mag je hierin niet achterblijven. We werken daarom graag mee om de wensen van bewoners en bedrijven in het buitengebied te realiseren. Nu aan hen de stap om samen met minimaal 55 procent van de percelen aan te sluiten." De eigenaren moeten wel zelf 1800 euro inleggen om aangesloten te worden. 

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief