Logo internetbode.nl/steenbergen

College vraagt om 40 mille extra voor AV-installatie

STEENBERGEN - Als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt wordt er bovenop de al afgesproken 120.000 euro nog eens 41.000 euro extra uitgetrokken voor een nieuwe audio-visuele-installatie in de raadszaal.

De AV- installatie in de raadszaal dateert uit 2007 en is volgens het college sterk verouderd. De gemeenteraad is het daarmee eens en stelde eerder al een budget vast van 120.000 euro om de boel een upgrade te geven. Uit onderzoek van het college blijkt nu dat de beste optie (een draadloos systeem met hoge beeldkwaliteit) 160.300 euro kost.

Goedkopere varianten zijn wel te vinden, maar dan krijg je bijvoorbeeld een systeem met draden en dat is volgens het college geen optie. "Dit betekent dat er kabelvoorzieningen bovenop de vloer moeten worden aangebracht. Indien de tafels voor een bepaald evenement moeten worden verplaatst, dienen de kabels los te worden gehaald."

De gemeenteraad wordt tijdens de raadsvergadering van 11 januari gevraagd om een oordeel te vormen. Mocht de raad uiteindelijk akkoord gaan met de extra kosten, dan wordt het systeem tijdens het meireces van 2017 geïnstalleerd. Het nieuwe systeem is dan geschikt voor aanlevering van hoogwaardige beeldkwaliteit aan de SLOS en gebruik voor de live streaming.DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief