Ruud van den Belt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Steenbergen

STEENBERGEN - De 53-jarige Ruud van den Belt uit Geertruidenberg wordt wellicht de nieuwe burgemeester van de gemeente Steenbergen. Dat werd vandaag bekend gemaakt tijdens een bijzondere raadsvergadering. Van den Belt moet als het aan de gemeenteraad ligt de opvolger worden van Joseph Vos. Van den Belt was in de vorige bestuursperiode (2010-2014) wethouder in de gemeente Geertruidenberg. 


In de afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie kandidaten geselecteerd en gesproken die op de vacature van ‘burgemeester van Steenbergen’ hebben gereageerd. Tijdens een geheime raadsvergadering voorafgaand aan de openbare vergadering werd de uiteindelijke keuze gemaakt. Als het aan de raad ligt, wordt Ruud van den Belt met ingang van 19 november 2015 benoemd als eerste burger van Steenbergen.

"De vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad omschrijft Van den Belt als een ambitieuze bestuurder met visie. Hij is aimabel, zeer benaderbaar en weet hoe hij mensen mee moet krijgen. Hij is een verbinder en een aanjager. De gemeenteraad denkt dat met de benoeming van Van den Belt als burgemeester van Steenbergen een positieve bestuurlijke impuls wordt gegeven aan de ontwikkeling van Steenbergen", aldus de gemeente.

De aanbeveling van de raad gaat nu naar de minister van Binnenlandse Zaken. Uiteindelijk tekent de Koning het benoemingsbesluit. Verwacht wordt dat de nieuwe burgemeester per 30 november 2015 in Steenbergen kan beginnen.

FOTO LINKEDIN 

Vacatures

Snijder - chauffeur

Oudenbosch

Charter

St. Willebrord

Lokale ritrijder

Zundert / Rijsbergen

Riolist en / of Reinigings deskundige

Regio West-Brabant en Regio Zeeland

Hulpkok/stagiaire

De Heen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief