Afbeelding

Jubilerend Cameleon geeft voorproefje van nieuwe productie

algemeen

WELBERG - Totaaltheatergroep Cameleon bestaat dit jaar 25 jaar. En daarom trakteert zij het Steenbergse en West-Brabantse publiek op een nieuwe voostelling. De nieuwe productie in de vorm van een theaterdiner gaat ‘Smakelijk Leven’ heten. Cameleon trakteerde haar sponsors en donateurs alvast op een voorproefje van de nieuwe voorstelling en dat viel in goede aarde.

Zo om en nabij 75 mensen waren present om in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg, waar Cameleon overigens ook iedere woensdagavond repeteert, de allereerste liedjes en sketches uit de nieuwe voorstelling te horen en te zien. Deze avond gaf, onder het genot van een hapje en een drankje, al een goed beeld van wat de bezoeker van de nieuwe productie kan verwachten.

Variatie In ‘Smakelijk Leven’ draait het om het wel en het wee in het leven, met verhalen, liedjes en sketches over geboorte, huwelijk ,pensioen en andere belangrijke momenten in een mensenleven. Hierbij staat Cameleon weer garant voor een geweldige avond ouderwets genieten van totaaltheater. Degenen die al eens vaker een voorstelling van Cameleon hebben bezocht weten inmiddels wat dat inhoudt; voor degenen die Cameleon nog niet kennen een extra reden om daar verandering in te brengen. Maar toch: wie naar een uitvoering van Cameleon gaat, weet vooraf niet wat hem of haar deze keer te wachten staat. Humoristische scènes worden afgewisseld door serieuze liedjes, terwijl even later weer een of ander probleem op de hak genomen wordt.

Kameleon Die variatie komt in de naam Cameleon terug: wie naar een optreden van de groep gaat kijken krijgt een programma met verschillende facetten van het theater voorgeschoteld. Het gezelschap is een totaaltheatergroep, waarbij zang, dans en toneel elkaar snel en vaak onverwacht afwisselen zoals een kameleon van kleur verandert. Daarbij worden alle teksten door de leden zelf geschreven. Zowel het gezelschap als de voorstelling zijn daardoor een bonte mengelmoes, waarbij emoties soms alle kanten op gaan. Alle 16 voorgaande producties waren voorstellingen met een lach en een traan, en zo zal ook de nieuwe productie zijn. Cameleon bestaat momenteel uit twaalf uitvoerende leden en wordt verder gevormd door een team dat zorg draagt voor de regie, muziekorkestratie, licht, geluid, choreografie, het toneel, decor en kleding.

Geldgebrek Het voorproefje valt bij het publiek in goede aarde. Verdeeld in twee blokken komen thema’s als trouwen, een nieuw leven (in de vorm van een nieuwe baan) en pensioen aan de orde. Bij het laatste onderwerp wordt het gebrek aan geld ( ‘de centen zijn op’) even subtiel benadrukt voor het aanwezige publiek. Ook een scène van een receptie tijdens een feest wordt door iedereen als zeer herkenbaar en humoristisch ervaren. De nieuwe productie wordt vanaf 23 september in totaal zes keer opgevoerd in Arcadia, aan de Afgeslechtedijk. De voorstellingen beginnen steeds om 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. Kaarten zijn vanaf half juni te bestellen via: www.theatergroepcameleon.nl Vanaf maart 2016 gaat Cameleon ‘on tour’ weer verder met uitvoeringen in de regio.

BIJDRAGE ELNA HELLEMONS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief