Afbeelding

Amanda Quintus is Miss Kleine Tour 2015

algemeen

STEENBERGEN - Bij de Kleine Tour Steenbergen hoort traditiegetrouw een sport- en spelmiddag voor alle deelnemertjes aan dit wielerevenement. Eveneens traditie is, dat op die middag ook een nieuwe Miss gekozen wordt. Zo gebeurde ook afgelopen zondag: op het zonovergoten sportpark aan de Seringenlaan werd aan het einde van de middag Amanda Quintus uitgeroepen tot Miss Kleine Tour 2015.

De stralende Amanda (15) mocht meteen na die bekendmaking al haar eerste taak verrichten: het uitreiken van de prijzen aan de diverse teams die aan de sport- en spelmiddag hadden meegedaan. De deelnemertjes zelf hadden eerder die middag hun stem uit mogen brengen op in totaal vier kandidates, waarna Amanda als favoriet uit de bus kwam.

Opgegroeid Amanda is, net als alle voorgaande Missen, als het ware met de Kleine Tour opgegroeid. Zo reed ze zes jaar lang mee in de Ploeg Leys. Het gezin is sowieso helemaal Kleine Tour-minded, want ook haar broer reed diverse keren mee en vader Quintus is ploegleider van de ploeg Vuurwerkland. Als een volleerde Miss poseert Amanda na de uitslag van de verkiezing stralend voor de camera’s, genietend van haar nieuwe titel en nieuwe taak.

Enthousiast De hele middag was, mede dankzij het stralende weer, perfect verlopen. Dankzij de oliebollenactie van afgelopen december, waaraan de deelnemertjes zelf meegewerkt hebben, konden er nieuwe spelletjes aangeschaft worden waarvan op deze middag enthousiast gebruik werd gemaakt. De in totaal 18 ploegen streden om het hardst wie de meeste punten in de wacht zou slepen. Van de acht meisjesploegen werd dit uiteindelijk ploeg Verkaart Bouwbedrijf B.V., van de tien jongensploegen ging ploeg RABO Markiezaat (binnenkort RABO Zuid-West Brabant) er met de overwinning vandoor. De 46e editie van de Kleine Tour wordt dit jaar verreden van 17 tot en met 22 augustus.

BIJDRAGE ELNA HELLEMONS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief