Afsluiting Mariamaand

algemeen

STEENBERGEN- Het bisdom van Breda sluit het Jaar van het Gebed af in het bedevaartsoord Zegge op zondag 31 mei.

Jaarlijks komen duizenden pelgrims naar Zegge toe. Het hoogtepunt in Zegge is elk jaar de meimaand. De feestelijke afsluiting van de meimaand in de parochie H. Maria Boodschap in Zegge met de afsluiting van het diocesane Jaar van het Gebed belooft een groot feest te worden. In de meimaand wordt in Zegge dagelijks het rozenhoedje gebeden om 18.45 uur en er is in de kapel een viering om 19.00 uur. In het weekend zijn er in de kerk op zaterdag om 19.00 uur en op zondag om 06.00, 08.00 en 10.00 uur eucharistievieringen. De periode van 18 oktober 2014 tot en met 31 mei 2015 staat in het Bisdom van Breda in het teken van het Jaar van het Gebed. Het jaar begon met de diocesane bedevaart naar Polen en eindigt op zondag 31 mei met een viering in de Noord-Brabantse bedevaartplaats Zegge. Bisschop Liesen over het jaar van het gebed: "Ons gebed is de uitdrukking van onze band met God. We hopen dat het Jaar van het Gebed een impuls mag zijn voor onze parochies als biddende gemeenschappen. Bidden is iets voor elke dag en een teken van onze vertrouw-volle omgang met God. Gebed maakt geloofsverdieping mogelijk, en gebed leidt ook tot een verdieping van naastenliefde en diaconale inzet'.

Programma voor jong en oud

Alle gelovigen in het bisdom zijn van harte uitgenodigd voor een programma voor jong en oud. Het programma op zondag 31 mei start met het Rozenkransgebed om 09.45 uur. Daarna is bisschop Liesen hoofdcelebrant in de eucharistieviering. Parochies zijn gevraagd om een kaars mee te nemen naar deze viering om de verbondenheid van de parochies in het bisdom te symboliseren. Tijdens de eucharistieviering is er een kindernevendienst (voor de 4-12 jarigen) en opvang voor de allerkleinsten. Na de viering trekt een processie met het Allerheiligste door Zegge. De processie wordt afgesloten bij de kapel op het Dorpsplein. Tussen circa 12.15 uur en 13.30 uur is er gelegenheid voor koffie/thee en ontmoeting op het Dorpsplein. In de middag is er om13.30 uur een voorstelling van 'de Zandtovenaar' in gemeenschapshuis 'De Nieuwenbergh'. Dit is een bijzonder spektakel waarbij jong en oud welkom zijn. Aan het eind van het programma in de middag spreekt de bisschop een kort woord en daarna worden als afsluiting van ballonnen gemaakte rozenkransen opgelaten op het Dorpsplein in Zegge.

Zoals uit programma blijkt, is deze dag ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Zij zijn dan ook van harte uitgenodigd. Meer informatie: www.mariaboodschap-zegge.nl, www.zandkunstenaar.nl. Voor meer informatie over de activiteiten in de meimaand in Zegge: mw. José van Hest-Bartels, e-mail monvanhest@home.nl, tel. 0165-536695. Voor meer informatie over de afsluiting van het Jaar van het Gebed, mw. Hanneke Oomen, e-mail bisdom@bisdombreda.nl, tel. 076-5223444 (ochtenden).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief