Kunstig Juniconcert Volharding

algemeen

STEENBERGEN - Zaterdag 21 juni is er op het parkeerterrein van de Rabobank Steenbergen het Juniconcert van Volharding. Bijna traditiegetrouw te noemen verzorgt Muziekvereniging Volharding voor het negende jaar dit gratis muziekspektakel. Enkel zal het dit jaar in samenwerking met het Kunst & Cultuurplatform van de gemeente Steenbergen worden uitgevoerd.

Deze organisatie zorgt voor kunstigheden op de Markt en in het oude gemeentehuis aan de Kaaistraat waar een grootse kunstexpositie plaatsvindt. De kunstmarkt (Mont Martre) begint om 13.00 uur met de onthulling van de nieuwe banieren aan de Markt en duurt tot 17.00 uur. Alles wat met kunst te maken heeft komt aan de orde en naast het bewonderen van de in kraampjes opgestelde beeldende- en schilderkunst kunnen alle belangstellenden ook in gesprek met de kunstenaar.

Volharding zelf zorgt voor de kunstige muziek bij Rabobank terrein. Het terrein is zowel via de Kaaistraat als de Fabrieksdijk te bereiken dus loop gezellig even langs. Vanaf 14.00 uur spelen er diverse orkesten en groepen waaronder ook de schoolorkesten van het Spelenderwijsproject. Allen kinderen van Fatima, Gummarus, Pius X, Maria Regina en De Nieuwe Veste, samen goed voor meer dan 150 spelende kinderen, zullen om beurten hun kunsten vertonen en rond de klok van 18.00 uur een daverend gezamenlijk slot ten gehore brengen. Met als thema ‘kunstig’ kunnen ook alle kinderen de hele middag op het terrein creatief aan de slag. Meest opvallend in het programma is het avondoptreden van Jong Volharding dat insteekt op ‘kleur’. Zij hebben in samenwerking met het Kunst & Cultuurplatform kunstenaar Richie Ramjiawan bereid gevonden om tijdens hun optreden een live-schilderij van 1 bij 2 meter te maken. Jong Volharding musiceert als het ware de kleur waarmee de kunstenaar vervolgens een On Stage schilderij maakt.

Verder zullen er in het avondprogramma de muzikale geluiden klinken van bigband de Persi Swing Collection, het Klein Orkest en het harmonie orkest van Volharding, dat dit jaar ook nog eens 170 jaar bestaat.

De ‘muzikale verbinding’ tussen de beide evenementen wordt verzorgd door dweilband Effe dr Neffe en het totale muziekfestijn duurt tot 23.00 uur.

Zo ziet u voor iedereen, jong en oud, is er van alles te horen, te zien én te doen in het centrum van Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief