VoorleesExpress Steenbergen zoekt coördinatoren

algemeen

STEENBERGEN - De VoorleesExpress stimuleert de taalontwikkeling van kinderen en verrijkt de taalomgeving thuis.

Ze stellen ouders in staat om de taalontwikkeling van hun kinderen te stimuleren - op hun eigen manier. Twintig weken lang komt een vrijwillige voorlezer thuis bij een gezin met kinderen van 2 tot en met 8 jaar. Het gaat hierbij om kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal en opgroeien in een taalarme thuisomgeving. De vrijwilliger introduceert het voorleesritueel bij het gezin. De ouders krijgen handvatten om het voorlezen zelf over te nemen en boeken een blijvende plek te geven in het dagelijks leven. Na Roosendaal en Bergen op Zoom start Traverse in september met VoorleesExpress Steenbergen. Zij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers om te coördineren.

Coördinator

Coördinatoren begeleiden gedurende een voorleesseizoen doorgaans 5 gezinnen en de daarbij behorende voorlezers. Dankzij de coördinatoren ontvangen voorlezers een intensieve begeleiding en weet de projectleiding hoe het project verloopt. Voor dit team van voorlezers organiseert men gedurende het seizoen 3 bijeenkomsten, waarin men hen de gelegenheid biedt om ervaringen uit te wisselen, elkaar te helpen en ze informatie geeft.

Ook gaat men de 1e keer dat een voorlezer gaat voorlezen mee. Men stelt met de ouders doelen op en samen met de voorlezer kijkt men hoe het voorlezen het beste vorm kan krijgen. Halverwege het project gaat men nog een keer mee om te kijken hoe het gaat.

De laatste keer gaat men mee om het project af te sluiten. Ter voorbereiding krijgt men een training.

Coördinatoren zijn doorzetters van minimaal 18 jaar, zijn betrouwbaar en verantwoordelijk, kunnen goed organiseren, communiceren makkelijk met verschillende doelgroepen, zijn flexibel en goed bereikbaar via mail/telefoon. Alle vrijwilligers van VoorleesExpress Steenbergen moeten een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overleggen. Aanmelden: Lijkt het leuk de organisatorische kwaliteiten in te zetten en is men beschikbaar van augustus 2014 t/m februari 2015? Meld je aan. Mail naar: bergenopzoom@voorleesexpress.nl of bel Caroline van den Akker, tel. 0165-580399, www.voorleesexpress.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief