Zeilster Lobke Berkhout op Kaoiedag

algemeen

SINT-ANNALAND - Kinderen van 8 tot en met 14 jaar die interesse hebben in de zeilsport, krijgen tijdens de eerste Setallandse Kaoiedag op zaterdag 21 juni de kans van hun leven. Zij kunnen die dag deelnemen aan een zeilclinic. Deze wordt gegeven door meervoudig Olympisch en wereldkampioene Lobke Berkhout, in de haven van Sint-Annaland.

Wie aan zeilen denkt, denkt aan Berkhout. Al op jonge leeftijd begon zij met deze sport. Haar trainingsinspanningen werden beloond in 2005, toen ze wereldkampioen werd. Een titel die ze enkele jaren wist te prolongeren. Ook won ze twee medailles op de Olympische spelen van 2008 en 2012.

Deelnemers aan de zeilclinic op 21 juni worden om 12.30 uur door Lobke welkom geheten in de hallen van Mariteam Shipyard. Zij verzorgt hier een presentatie over zeilen, waarna de aftrap plaatsvindt. Om 13.00 gaat men zeilen in de haven. Overigens is Berkhout niet de enige kampioen tijdens de Kaoiedag. De wereldtitel Kustvissen is in handen van Jeromy van Houdt uit Sint-Maartensdijk. Hij geeft deze dag een zeevisclinic.

Naast het verzorgen van de zeilclinic, is Berkhout ook spreker tijdens mini-symposium Hét Palaver, dat dit jaar in het teken staat van duurzame watersport. In het kader van dit thema legt zij het belang uit van goede jeugdopleidingen en faciliteiten voor de toekomst van de watersport. Andere sprekers zijn Arnoud van Vliet, secretaris-directeur Waterschap Hollandse Delta en Aad Veenman, oud-CEO van de NS. Hét Palaver wordt georganiseerd voor de deelnemers aan de Schout & Schepenen race, welke aansluitend plaatsvindt.

Ook zeilen tijdens de Setallandse Kaoiedag? Meld je dan snel aan voor de clinic van Lobke Berkhout!

Dat kan op www.schoutenschepenenrace.nl Deelname is voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar, in bezit van de zwemdiploma’s A en B.

Wees er snel bij want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie over de Kaoiedag ook op www.sint-annaland.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief