Afbeelding

Willem van den Berge stapt uit PvdA en begint eigen partij

Algemeen

STEENBERGEN - Willem van den Berge stapt op als fractievoorzitter van de PvdA en gaat samen met raadslid Lesley Molhoop verder onder de naam: Lijst Sociaal Steenbergen. Dat hebben de oud-PvdA'ers vrijdag laten weten.

Willem van den Berge laat aan de Steenbergse Bode weten dat de gang van zaken bij zowel de landelijke, als de lokale PvdA hem niet lekker zit. "De aanloop naar de kieslijst in Steenbergen is onzorgvuldig verlopen, waardoor ik het vertrouwen in het bestuur ben verloren", vertelt Van den Berge. De fractievoorzitter had zelf al aangegeven bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op te stappen. Raadslid Lesley Molhoop wilde eerst stoppen, besloot toen toch om te blijven en besluit nu alsnog om de partij te verlaten.

"Lesley Molhoop is onheus behandeld", stelt Van den Berge. "En daar ben ik heel boos over." Uit solidariteit met Molhoop heeft Van den Berge besloten om ook uit de partij te stappen. "Je moet een keer een streep zetten. Hoe ze om zijn gegaan met Lesley is niet chique en dan moet je daar consequenties aan verbinden." Daarom gaan Van den Berge en Molhoop tot de gemeenteraadsverkiezingen verder onder de naam Lijst Sociaal Steenbergen. "We zijn gewoon een sociaal-democratische partij, maar niet onder de naam van PvdA." De griffie van de gemeente Steenbergen is inmiddels op de hoogte gebracht van dit besluit en Van den Berge verwacht dat bij de eerstkomende vergadering van 10 januari alle wijzigingen zijn doorgevoerd.

Volgens Van den Berge heeft deze stap geen invloed op zijn politieke ambities, hij is nog steeds van plan om de politiek te verlaten. "Twee termijnen is wat mij betreft genoeg. Je moet niet te lang op zo'n stoel blijven zitten. Het gedoe komt eigenlijk net iets te vroeg, want met de problemen bij de landelijke PvdA kon ik nog wel leven." Maar door de problematiek bij de lokale fractie, heeft Van den Berge toch deze beslissing genomen. Bart Mees blijft als enige PvdA'er over in de gemeenteraad van Steenbergen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief