Afbeelding

Burgemeester presenteert nieuwe verkiezingsactiviteiten

Algemeen

STEENBERGEN - Het opkomstpercentage bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 was slecht en daarom gaat de gemeente Steenbergen vanaf het nieuwe jaar verschillende maatregelen treffen om inwoners toch naar de stembus te lokken op 21 maart 2018. Burgemeester Ruud van den Belt lichtte donderdagavond een tipje van de sluier.

Verschillende (toekomstige) raadsleden en politiek betrokkenen kwamen donderdagavond naar het gemeentehuis voor de presentatie van deze opkomstbevorderende maatregelen. “In 2014 was de opkomst ongeveer 45 procent”, vertelt burgemeester Van den Belt. “Komend jaar moet dat beter”, vervolgde hij. Naast hem stond een grote banner met daarop het nieuwe logo en de slogan voor deze stemcampagne: Heel Steenbergen Stemt. “Want we willen dat alle mensen uit alle kernen gaan stemmen.”

Verkiezingslied

De gemeente gaat zich niet focussen op alleen de laatste weken voor de daadwerkelijke gemeenteraadsverkiezingen, maar begint al op 8 januari met de eerste ‘activiteit’. “Tijdens de  Nieuwjaarsreceptie van de gemeente wordt het verkiezingslied ter gehore gebracht om alvast, letterlijk, in de stemming te komen.” Verschillende leden van koren uit heel Steenbergen hebben speciaal voor dit nummer een gelegenheidskoor opgericht: het Groot Steenbergs Verkiezingskoor.

Stemwijzer

Daarnaast wordt op 21 februari een speciale stemwijzer gelanceerd met daarin alle politieke partijen die meedoen met de gemeenteraadsverkiezing in Steenbergen. “We willen de informatie over de verkiezingen zo toegankelijk mogelijk maken voor de inwoners”, benadrukt Van den Belt. De kers op de taart bij deze speciale activiteiten is het verkiezingsfestival dat op 17 maart gehouden wordt. “‘s Ochtends gaan de politieke partijen letterlijk in een stembus van de ene kern naar de ander om in gesprek te gaan met inwoners en ‘s middags komen ze terug naar de Markt in Steenbergen voor een muzikaal en politiek festival.” De muziek wordt verzorgd door uitsluitend lokale artiesten en bands uit verschillende kernen van de gemeente Steenbergen.

Doel

“Uiteindelijk gaat het allemaal om de inwoners van Steenbergen. Alleen met hun stem kunnen we van de verkiezingen een succes maken en een grotere opkomst realiseren.” Van den Belt hoopt op een hele hoge opkomst. “Maar 55 procent moet toch minimaal haalbaar zijn?”

 

 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief