Afbeelding

Column Ruud van den Belt: Burgervader in donkere dagen

Algemeen Column Burgemeester

De feestdagen staan weer voor de deur en dat merk je aan alles. Wat een heerlijke tijd. Veel aandacht gaat in deze 'donkere dagen' voor Kerst uit naar handhaving en preventie, om te voorkomen dat de feestvreugde wordt verstoord. Als burgemeester ben ik de eerst verantwoordelijke voor openbare orde en veiligheid en zoals u onlangs misschien al hebt gelezen in de media, zou ik graag zien dat er meer wijkagenten beschikbaar komen voor onze gemeente. Meer oren en ogen dichtbij u als inwoner, zodat we nóg beter weten wat er op buurtniveau speelt. Samen kunnen we onze gemeenschap veilig houden.

U mag best weten hoe teleurgesteld ik ben door het voortdurende vandalisme dat met name de huurders van volkstuintjes, alsook de mensen en sportclubs in Steenbergen-Zuid treft. Neem van mij aan, dat we er alles aan doen om dit een halt toe te roepen, maar ook uw hulp is daarbij onmisbaar.

Ook in sociale zin hebben we elkaar nodig. Laatst voelde ik me als burgervader geroepen om - op de achtergrond - het afscheid bij te wonen van een nog veel te jonge inwoner van onze gemeente. Als burgervader vond ik het niet meer dan normaal om de ouders een hart onder de riem te steken, met een persoonlijke brief. Wat ben je als mens toch nietig en wat sta je toch machteloos op zo'n moment.

U merkt wel, deze gebeurtenis heeft me geraakt en een diepe indruk op mij achtergelaten. Ook omdat ik een belangrijk lichtpuntje heb gezien: de verbondenheid van een samenleving in dit grote verdriet. Dat geeft de burger moed, als u begrijpt wat ik bedoel. Vast wel.

Laten we dat gevoel vasthouden in deze 'donkere dagen' en stilstaan bij het feit dat het niet voor iedereen feestdagen zijn, om welke reden dan ook. Allemaal, ieder op zijn eigen manier, kunnen we ons steentje bijdragen om de kerstgedachte uit te dragen. Hopelijk geldt dat ook voor deze column.

Mede namens college, raad en medewerkers van de gemeente, wens ik dat de feestdagen iedereen rust en vrede mogen brengen. En laat ons in ieder geval in gedachten samen zijn.

Gegroet! Ruud

Burgemeester Ruud van den Belt van de gemeente Steenbergen vertelt elke twee weken over de vele aspecten van zijn werk. Reageren? burgemeesterscolumn@gemeente-steenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief