Afbeelding
Foto: KMC

Voorinschrijving geopend voor de achtste Koos Moerenhout Classic

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Zoals gewoonlijk start de organisatie van de Koos Moerenhout Classic in oktober met voorbereidende werkzaamheden voor de komende editie van de KMC. Deze achtste editie belooft een bijzondere editie te worden door de samenwerking met het Wielercomité Steenbergen. Het inschrijfgeld voor 2018 is ongewijzigd gebleven ten opzichte van 2017; voorinschrijving kost 11 euro en dag inschrijvers betalen 14 euro.

De organisatie luistert naar de deelnemers en zodoende probeert de KMC ieder jaar het evenement weer te verbeteren. Na zeven succesvolle edities werd het tijd om de bestaande routes tegen het licht te houden. Het resultaat hiervan is dat er bij de KMC van 2018 geen vier, maar drie routes gereden kunnen worden: een geheel nieuwe route van 85 km ( Rabobank route ), een vernieuwde route van 120 km ( Automotions/Ad Harmsen route ) en een combinatie van de oude 170 km en 200 km route die 190 km ( SMS route ) lang is geworden. In alle routes zitten overigens nog steeds de kenmerken die de KMC zo mooi maken zoals de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Zoals de deelnemers aan de KMC gewend zijn, blijven de pauzeposten talrijk en goed gevuld. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van Steenbergen, waar iedereen kan rekenen op een hartelijke ontvangst na de geleverde inspanningen. Op de markt zal na aankomst de muziek en gezelligheid weer de boventoon voeren. Met deze vernieuwing denkt de organisatie tegemoet te komen aan de wensen van de deelnemers en hun zodoende weer een onvergetelijke dag te bezorgen.

Prijzen
Naast een heerlijke fietsdag en een geweldige wielersfeer bij terug komst op de markt in Steenbergen valt er voor de individuele deelnemer ook nog veel te winnen. Aan het einde van de dag gaat er na de 8 e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Het lot zal beschikken wie van de deelnemers de gelukkige wordt. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar (exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Ook Kwaremont Bier is weer aanwezig tijdens de KMC om de sfeer te verhogen en zal een Magnumfles bier ter beschikking stellen om te verloten onder de deelnemers.

Drie dagen wielerfeest
In 2018 vindt de KMC vier weken later plaats dan vorig jaar. Dit heeft een gegronde reden. In verband met het 75-jarig bestaan van Stichting Wielercriterium Steenbergen in 2018 heeft de KNWU Steenbergen aangewezen als organisator van de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor jongens en meisjes in de categorie 1 t/m 7. Om Steenbergen en de wielersport in zijn algemeenheid te promoten heeft de organisatie gemeend om de handen in een te slaan en mee te gaan in de vaart der volkeren om West-Brabant te promoten als wielergebied bij uitstek. Zo zal er in Steenbergen van 15 t/m 17 juni een driedaags wielerfeest plaats vinden. Op vrijdag 15 juni is het de beurt aan de Decathlon Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd uit de gemeente Steenbergen als schoolactiviteit met aansluitend enige activiteiten voor deze jongeren. Reeds een 5 tal basisscholen uit de gemeente Steenbergen hebben deze activiteit opgenomen in hun lesrooster voor 2018. Na de dikke banden race zal het Nederlands Kampioenschap ID renners ( wielrenners met een beperking ) worden verreden. Tevens zal er deze dag een verzorgde fietsoriëntatietocht plaatsvinden voor de recreatieve fietser uit alle leeftijdscategorieën met een passende afsluiting. Deze dag zal worden beëindigd met een Hollandse avond in de feesttent op de Markt. Op zaterdag 16 juni staat de KMC gepland en op zondag 17 juni worden de Nederlandse Kampioenschappen wielrennen voor de jeugd verreden op het technisch parcours met veel bochten en vals plat in
de binnenstad van Steenbergen. Op deze dag worden tussen de acht- en tienduizend wielerliefhebbers in Steenbergen verwacht.

Koos Moerenhout: "Ik kijk uit naar de achtste editie van de KMC en de samenwerking met de organisatie van de Nederlands Kampioenschappen jeugd 1 tot en met 7. Voor mij had een NK altijd iets magisch en ik droomde er van om ooit ook eens die trui te mogen dragen. Ik moest er lang op wachten, maar in 2007 en 2009 werd ik uiteindelijk bij de beroepsrenners kampioen van Nederland. Ik wil alle fietsliefhebbers graag uitnodigen om het nieuwe jaar te starten met een sportief voornemen door in te schrijven voor de KMC en te genieten van de geweldige wielersfeer die Steenbergen in juni gaat bieden".

Vanaf 1 januari 2018 is de voorinschrijving weer geopend en kan iedereen weer voorinschrijven via de website van de Koos Moerenhout Classic: www.koosmoerenhoutclassic.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief