Afbeelding
Foto: Youtube

Gemeente presenteert hét Verkiezingslied

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis is maandagavond het verkiezingslied gepresenteerd. Het is één van de acties die de gemeente Steenbergen neemt om de opkomst tijdens de gemeenteraadsverkiezingen te verhogen. 

"De gedachte achter het verkiezingslied is om letterlijk en figuurlijk in de stemming te komen", aldus de gemeente. "De boodschap van het lied is dat de verkiezingen vooral over mensen in de gemeente Steenbergen gaat." Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd de clip laten zien, waarin leden van verschillende koren uit de gemeente het nummer zingen. Deze vrijwilligers vormden speciaal voor dit nummer tijdelijk het Groot Steenbergs Verkiezingskoor. De tekst van het lied is geschreven door John Nijssen. De koorleiding en muzikale begeleiding is verzorgd door Jan Ligtenberg.

Vervolg
De clip wordt de komende maanden via sociale media en de website van de gemeente onder de aandacht gebracht. "De volgende activiteiten in het kader van Heel Steenbergen Stemt zijn de
presentatie van de lokale stemwijzer op 21 februari 2018 en het Steenbergs Verkiezingsfestival op 17 maart 2018." Al deze activiteiten zijn bedoeld om tijdens de verkiezingen een hogere opkomst te krijgen dan in 2014.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief