Burgemeester Ruud van den Belt proost op het nieuwe jaar
Burgemeester Ruud van den Belt proost op het nieuwe jaar Foto: Peter Braakmann

'Dit is het jaar van keuzes maken'

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Burgemeester Ruud van den Belt heeft maandagavond in het gemeentehuis van Steenbergen zijn nieuwjaarstoespraak gehouden. Daarin blikte de burgemeester terug op het afgelopen jaar en hij keek vooruit naar het jaar 2018. "Dit jaar komt, als het aan mij ligt, nadrukkelijk in het teken te staan van het thema 'keuzes maken'", aldus Van den Belt.

In het atrium van het gemeentehuis gaf burgemeester Ruud van den Belt ten overstaan van de aanwezigen zijn jaarlijkse speech. Hij stond stil bij een hoop mooie momenten, maar niet voordat hij aandacht had besteed aan de mindere momenten van het afgelopen jaar. "Ik denk hierbij terug aan het overlijden van Steenbergenaar Ludo Goossens, meer dan dertig jaar bestuurslid van de Kleine tour, maar bij velen ook bekend als leerkracht van de Maria Regina." Burgemeester Van den Belt roemde hem als mens én als vrijwilliger. "Dankzij die vele vrijwilligers is er altijd wel iets te doen of te beleven in onze gemeente."

Jachthaven
Zo noemde de burgemeester onder andere de opening van de Steenbergse haven. "Je waande je bij het Prinsengrachtconcert, maar het was toch écht hier bij ons in Steenbergen, waar de keuze is gemaakt om de jachthaven op te poetsen tot 'een waterparel' van formaat." Ook de viering van 450 jaar Nieuw-Vossemeer, het Levensboek, de aantrekkende woningmarkt en de vele evenementen passeerden de revue. Het thema van vorig jaar was 'kansen pakken en initiatieven steunen' en volgens de burgemeester is dat goed gelukt.

Toekomst
Vooruitkijkende sprak Van den Belt kort over het NK wielrennen voor de jeugd dat op het programma staat en uiteraard bleven de gemeenteraadsverkiezingen niet onbesproken. Ook werd er gesproken over de onrust in Steenbergen-Zuid. Van den Belt riep de politie dan ook op om de juiste keuze te maken om meer wijkagenten beschikbaar te stellen. Met een geheven glas eindigde de burgemeester: "Zoek elkaar op. Schud elkaar de hand. Wens elkaar het aller beste voor dit nieuwe jaar, met al z'n keuzes."

 

 

 

 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief