Juul Verhallen stopt met haar taken bij de Dorpsraad FOTO REMKO VERMUNT
Juul Verhallen stopt met haar taken bij de Dorpsraad FOTO REMKO VERMUNT

Juul Verhallen stopt met Dorpsraad

Door: Remko Vermunt Algemeen

NIEUW-VOSSEMEER - Juul Verhallen heeft per 31 december 2017 haar taken als penningmeester van de dorpsraad in Nieuw-Vossemeer neergelegd. Verhallen gaat, nu haar partner ook met pensioen gaat en zolang het kan, samen meer leuke dingen doen.

Juul Verhallen was bijna vijftien jaar één van de vertrouwde gezichten in de dorpsraad van Nieuw-Vossemeer. In maart 2003 werd ze lid van de dorpsraad en ze werd meteen secretaris-penningmeester. "In al die jaren heb ik dat met plezier gedaan", geeft ze zelf aan. Nu haar partner Ray met pensioen gaat, wil ze iets minder verplichtingen. "Dat heb ik anderhalf jaar geleden al aangekondigd, maar iedereen vergeet dat natuurlijk. Dus voor de zekerheid heb ik het na de zomervakantie ook nog een keer gezegd", vertelt Verhallen. In de jaren dat Verhallen lid was van de dorpsraad is er wel het één en ander veranderd, maar de doelstelling is hetzelfde gebleven.

Leefbaarheid

"De dorpsraad werd opgericht om de leefbaarheid in de kern te behouden en waar mogelijk te vergroten en dat is in al die jaren nooit veranderd." Zo heeft de Dorpsraad verschillende initiatieven kunnen realiseren, zoals de oprichting van het dorpshuis De Vossenburcht, het Vossebos en het watersnoodmonument is verplaatst naar een betere locatie. "Vijf jaar geleden hebben we ook nog een herdenking gehouden rondom de Watersnoodramp. De gemeente is daarmee gestopt, maar het leeft nog heel erg in het dorp", stelt Verhallen. Daarnaast werd de ijsbaan gerealiseerd, er werd een jeu de boulesbaan ingericht en de laatste jaren wordt hard gewerkt aan de sfeerverlichting rondom de Kreek. "Per inwoner krijgen we jaarlijks een kwartje van de gemeente Steenbergen. Dat geld hebben we ieder jaar gebruikt om de leefbaarheid in de kernen te behouden, want het geld is steeds maar één jaar te gebruiken."

Trots

Het meest trots is Verhallen op de realisatie van de trimbaan in het Vossebos. "Dit hebben we kunnen realiseren met de 10.000 euro die we vanuit de Dorpenderby hebben gekregen." De dorpsraad diende bij de provincie een project in. "We zijn toen een half jaar gevolgd door Omroep Brabant en uiteindelijk werd er een grote bijeenkomst gehouden. Dat was erg leuk." Wie denkt dat Verhallen nu achter de geraniums gaat zitten, die heeft het mis. Als regisseur van het AM de Jongtoneel is Verhallen de komende periode erg druk, want eind januari staat de groep verschillende keren op de planken. "Ik ben niet de persoon die achterover gaat leunen. Mijn grote hobby is koken en ik bak zelf mijn broden, dus daar ook erg druk mee. "

De taken van Verhallen worden overgenomen, alleen voor het secretariaat wordt nog iemand gezocht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief