Afbeelding
Foto: Youtube

Verkiezingslied zet Steenbergen positief op de kaart

Door: Remko Vermunt Algemeen

STEENBERGEN - Gaat het verkiezingslied van de gemeente Steenbergen ervoor zorgen dat meer inwoners op 21 maart 2018 gaan stemmen? Dat blijft de vraag. Maar, na het beruchte 'Piemellied' dat Steenbergen in oktober 2015 landelijk op de kaart zette, heeft het Verkiezingslied er nu voor gezorgd dat de gemeente op een positieve, muzikale manier in de Nederlandse spotlights staat.

Het nummer, dat gezongen wordt door het Groot Steenbergs Verkiezingskoor op de melodie van 'Aux Champs-Elysées', is ook buiten de gemeentegrenzen opgepakt. Maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen vond de première plaats van het nummer en dinsdagavond werd het al getoond bij 5 Uur Live op RTL4. Ook de succesvolle website Dumpert.nl heeft het Verkiezingslied sinds woensdag online staan en daar is het al bijna 25.000 keer bekeken. Als kers op de taart behaalde het Verkiezingslied het NOS Journaal van woensdag 12.00 uur.

Uiteindelijk zal op 21 maart moeten blijken of de inwoners van de gemeente Steenbergen goed naar de tekst hebben geluisterd. Eén ding is zeker: het nummer blijft de rest van de dag in je hoofd zitten.

Kijk op 41:40 min.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief